Meerderheid managers vertrouwt supportprofessional blind

Meer dan de helft van de Nederlandse managers en directeuren vertrouwt zijn of haar supportprofessional blind. Mannelijke managers doen dit nog iets meer dan vrouwelijke managers, respectievelijk 62 procent en 52 procent. Dat blijkt uit ons onderzoek ‘De supportprofessional vanuit de ogen van management en directie’. De vertrouwensband zorgt ervoor dat de helft (51%) van managend Nederland geen geheimen heeft voor de supportprofessional. 

Supportprofessionals zijn goud waard

Supportprofessionals zijn als steun en toeverlaat van managers en directeuren vaak onmisbaar. Voor de meerderheid van managend Nederland geldt zelfs dat zijn of haar supportprofessional (mede)verantwoordelijk is voor het zakelijk succes. Bij twee op de vijf (39%) managers zou het werk zelfs volledig in het honderd lopen zonder supportprofessional. De impact van de supportprofessional is zo groot, dat de helft (52%) van de managers en directeuren zijn of haar rechterhand het liefst zou meenemen naar een andere werkgever als hij/zij van baan zou wisselen. Ondanks dat het werk van supportprofessionals zo waardevol is, wordt dit lang niet altijd voldoende gewaardeerd. Volgens de helft (52%) van de Nederlandse managers en directeuren worden supportprofessionals over het algemeen ondergewaardeerd.

Rob Rijbroek, directeur Schoevers: “Supportprofessionals worden steeds meer co-managers. Dit betekent dat ze veel impact hebben op het werk van de manager of directeur. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor het agendabeheer of het verzorgen van zakelijke correspondentie, maar denken ook strategisch mee, onderhouden het relatienetwerk of managen projecten. Het is dan ook niet gek dat het werk van supportprofessionals van betekenis is voor het succes van de manager of directeur. Dit moet terugkomen in de waardering die ze voor hun werk krijgen.”

Download het onderzoek

Benieuwd naar de andere resultaten uit het onderzoek? Download dan nu het tweede deel van ons onderzoek ‘De supportprofessional vanuit de ogen van management en directie’, ‘Supportprofessional & manager: het duo in beeld’! Hierin lees je alles over hoe managers aankijken tegen de band met hun supportprofessionals: hoe vormen ze samen een duo? Welke verwachtingen zijn er rondom bereikbaarheid? En hoe goed zijn manager en supportprofessional op elkaar ingespeeld?

Nieuwsgierig? Vraag nu dit deel van het onderzoeksrapport aan op deze pagina. Als je het eerste deel van het onderzoek (over de toekomst van het vak) nog niet gelezen hebt, kun je die hier ook downloaden.