Schoeversinvasie bij Microsoft!

Wie was waar?

Op woensdag 11 oktober zijn we op bedrijfsbezoek geweest! Met 'we' bedoelen we in dit geval de studenten van de opleiding HBO Marketingcommunicatie uit Amsterdam en van de opleiding HBO Officemanagement uit Zwolle. We waren te gast bij het Nederlandse hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol.

Wat was er te doen?

Na de ontvangst met koffie, thee en iets lekkers kregen de studenten een bedrijfspresentatie van Microsoft. Hierin werd verteld wat de organisatie doet en hoe de interne processen verlopen. Hierbij lag de nadruk op het flexibele werken. Bij Microsoft hebben de medewerkers namelijk geen vaste werkplekken. Ook hebben ze een grote mate van vrijheid bij het indelen van hun werktijd. Er is zelfs gelegenheid om te sporten onder werktijd!

Na een uitgebreide rondleiding door het pand was er nog voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De Marketingcommunicatiestudenten konden terecht bij Elsemiek Groen van de afdeling Brand & Internal Communications en onze aanstormende Officemanagers konden al hun vragen kwijt bij Suzanne Hiensch, de Executive Assistant van de General Manager van Microsoft Nederland.

Wow?

Dat kun je wel zeggen. Onze studenten waren erg onder de indruk van het prachtige pand en de vooruitstrevende manier waarop bij Microsoft wordt gewerkt. Ook vonden ze dat de sfeer binnen de organisatie bijzonder positief was. De wow-factor was dus wel degelijk aanwezig. Bekijk de foto's en je snapt waarom!