Studiecoach Marije Boom: “Ik ken iedereen en niemand is een nummer”

Als je gaat studeren bij Schoevers, krijg je mogelijk te maken met studiecoach Marije Boom. Wat doet zij als studiecoach? En wat vindt ze zo bijzonder aan Schoevers? Marije vertelt: “Ik vind het belangrijk dat studenten het gevoel hebben dat ik écht naar ze luister.”

Waarom ben je studiecoach bij Schoevers? Wat maakt werken bij Schoevers anders dan werken op een andere school?
Marije: “Ik ben studiecoach bij Schoevers omdat ik veel energie haal uit het persoonlijke contact dat ik heb met studenten. Het is ontzettend mooi om van dichtbij mee te maken hoe iedere student zich op zijn eigen manier ontwikkelt en hun groei te zien. Wat ik prettig vind, is de kleinschaligheid van Schoevers. Ik ken iedereen en niemand is een nummer.”

Hoe zorg jij ervoor dat het studenten niet ontbreekt aan persoonlijke aandacht?
“Ik vind het belangrijk oog te hebben voor het individu. Iedere student is tenslotte anders. Ik ga samen met studenten in gesprek om te kijken hoe ik per student mijn begeleiding het beste in kan steken. Zo is het voor de ene student prettig om bijvoorbeeld elke twee weken een afspraak te plannen, voor een andere student is het juist prettig om een gesprek te plannen wanneer de student hier zelf behoefte aan heeft.

Tijdens de gesprekken die ik heb met studenten focus ik me naast de studievoortgang ook op de persoonlijke omstandigheden van de student. Zit hij of zij lekker in zijn vel? Wat houdt hem of haar naast school bezig? Zijn er omstandigheden die studeren voor hem of haar lastig maken? Vaak delen studenten ook hun persoonlijke struggles tijdens gesprekken. Hier besteed ik aandacht aan en ik kom er de volgende keer op terug.
Ik vind het belangrijk dat studenten het gevoel hebben dat ik écht naar ze luister. Dit zit hem in de kleine dingen wat mij betreft. Bijvoorbeeld wanneer het niet goed gaat met de gezondheid van een opa of oma, vraag ik daar de volgende keer weer naar.”

Hoe zie jij je studenten zich ontwikkelen tot zelfbewuste jonge vrouwen en mannen?
“Een van de mooiste dingen aan mijn werk is dat ik deelgenoot word van de ontwikkeling die studenten meemaken. Vaak zie ik studenten nog wat onzeker starten aan het 1e schooljaar. Vragen als ‘Kan ik dit wel?’, ‘Ik ben bang dat ik het niet goed genoeg doe’ en ‘Hoe vind ik mijn plek in de klas?’ komen tijdens die eerste periode regelmatig aan bod.

In het 2e jaar zie je hierin al een enorm verschil bij de meeste studenten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een mooie stage-ervaring opgedaan en hebben ze een veel beter beeld van wat ze kunnen verwachten van de praktijk.
Deze ervaring, samen met de ervaringen die ze op school zelf opdoen, maakt dat ze naast de ontwikkeling van beroepsgerichte competenties zoals plannen & organiseren en communicatieve vaardigheden, een flinke groei doormaken op het gebied van zelfredzaamheid en zelfverzekerdheid. Studenten leren zichzelf kennen en weten steeds beter wat hun kwaliteiten en valkuilen zijn en in wat voor soort omgeving ze het beste tot hun recht komen.”

Hoe reageren studenten op jouw een-op-eenbegeleiding?
“Studenten vinden het prettig om een vast aanspreekpunt te hebben en terug te kunnen vallen op een vertrouwd persoon. Je bouwt gedurende de studieperiode een band op met elkaar. Het pad dat je met iedere student beloopt is uniek en samen bekijk je wat het beste bij de betreffende student past en hoe ik hem of haar het beste kan ondersteunen.”

Hoe merk je dat de Schoevers-aanpak werkt?
“Wanneer ik de feedback van stagebegeleiders van studenten lees, word ik vaak ontzettend trots. Hierin kan ik teruglezen hoe studenten zich hebben ontwikkeld en hoe ze de geleerde vaardigheden en competenties inzetten tijdens hun stage. In 9 van de 10 gevallen lees ik uitsluitend lovende woorden van de stagebegeleider.
Studenten van Schoevers doen het goed op de arbeidsmarkt en hebben een uitstekende reputatie. Nog belangrijker is dat ze deze reputatie ook waar weten te maken. Zo las ik vorig jaar een reactie van een stagebegeleider, die de Schoeversstudente omschreef als ‘een pareltje’. Prachtig om deze feedback terug te mogen krijgen op onze studenten!”

We zeggen altijd “Met Schoevers ben je meer waard”. Waarom is dat zo?
“Het voordeel van het volgen van een opleiding bij Schoevers is wat mij betreft de focus op de praktijk. Zo loop je tijdens het 1e jaar van je studie al stage om zo ervaring op te doen. Je werkt regelmatig in groepsverband en brengt geleerde theorie in de praktijk. Je wordt goed voorbereid op het betreden van de arbeidsmarkt en kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van Schoevers Baanbemiddeling om je op weg te helpen naar je 1e baan.”

Word jij er een van Schoevers?

Wil jij ook een opleiding volgen bij Schoevers? Bekijk ons aanbod met voltijdstudies en schrijf je in. Heb je vragen, of wil je persoonlijk advies? Ben ons dan op 035 - 7 506 140, stuur een WhatsApp-bericht via 06 10 45 46 08 of stel je vraag online. Onze opleidingsadviseurs helpen je graag verder!