Start met je HBO-opleiding

Kortere opleidingstrajecten op HBO-niveau of losse module volgen

Korter opleidingstraject volgen

Je kunt bij Schoevers ook kiezen voor een korter HBO-programma (vanaf 3 maanden). Deze opleidingen bestaan uit een of meerdere modules van de HBO Bachelor. Onze studenten kiezen een kortere module als ze vanwege de balans tussen werk en privé niet meteen aan een lange opleiding kunnen beginnen, maar wel op HBO-niveau willen studeren. Daarnaast kiezen ze hiervoor als ze geïnteresseerd zijn in een specifieke module, die hen verder kan helpen in hun loopbaan of functie, of bij het maken van een carrièreswitch.

Je kunt daarna altijd nog uitbreiden richting een Associate degree of HBO Bachelor. Bovendien kom je in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet, omdat de modules onderdeel zijn van een erkende opleiding.

Losse module volgen

Alle opleidingen bij Schoevers zijn opgebouwd uit meerdere losse modules. Deze modules behandelen één bepaald onderwerp. Samen vormen ze een volwaardige opleiding. Maar wat nou als je alleen één module wilt volgen? Goed nieuws: dat kan nu ook! Bijvoorbeeld omdat je nú iets wilt weten over een bepaald onderwerp, maar even geen tijd hebt om een hele opleiding te volgen. 

Naast dat je zo heel specifiek kunt leren wat je wilt, heeft dit ook een ander voordeel: de modules tellen mee als je een (erkende) opleiding gaat volgen. Misschien heb je nu alleen tijd voor één module, maar wil je later alsnog de hele opleiding volgen. Dan heb je in ieder geval al deze module gedaan en hoef je deze niet opnieuw te doen (onder voorbehoud van wijzigingen in de opleiding en in de module zelf).

Lees hier welke modules allemaal los gevolgd kunnen worden.

Ontdek de Schoevers Competentiescan
Ontdek welke competenties je beheerst en welke je kunt verbeteren. Dit helpt je bij het kiezen van een opleiding!
€ 400,- korting op lesgeld!
Schrijf je dan voor 15 september 2021 in. Deze actie geldt voor alle opleidingen met een studieduur van 1 jaar of langer!