Secretaresse Makelaardij

Praktijkgerichte opleiding voor topsecretaresses binnen de makelaardijbranche
PDF downloadenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Heb je interesse in een secretariële functie bij een makelaarskantoor? In deze unieke opleiding krijg je een beeld van de makelaardijbranche en leer je hoe je je rol als secretaresse binnen deze branche succesvol invult. Je wordt uitstekend voorbereid op de uiteenlopende werkzaamheden die je in je functie tegen zult komen. Denk hierbij aan het afhandelen van telefoontjes, het maken van brochures, online marketing, documentmanagement en het opstellen van voorlopige koopcontracten en -overeenkomsten. Onze ervaren vakdocenten zorgen ervoor dat je alles direct kunt toepassen binnen je eigen werkomgeving. Zo zet je met deze opleiding meteen concrete stappen.

Doelgroep

Je bent actief in een secretariële rol en hebt de ambitie om je kennis en vaardigheden stevig te ontwikkelen, zodat je succesvol aan de slag kunt binnen de makelaardijbranche. Je wilt hiervoor graag een intensief programma volgen, waarmee je een officieel Schoevers-diploma behaalt.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet van de opleiding

In de modules wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden waarover je moet beschikken als secretaresse binnen de makelaardijbranche. Je doet uitgebreide kennis op over het werkterrein van de makelaar, administratieve processen en belangrijke documenten waarmee je in je werk veel te maken zult krijgen. Daarnaast ontwikkel je je vaardigheden met betrekking tot managementsupport.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Zij hanteren een zeer praktijkgerichte aanpak. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat direct. Je leert dingen die je meteen in je eigen werk kunt toepassen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie.

Voorbereiding

Als je je lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma

De opleiding bestaat uit 2 modules. Bij het aantal bijeenkomsten wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Makelaardij

(6 bijeenkomsten)

 • Plaats en rol van de makelaar
 • Werkterrein van de makelaar
 • De financiering van vastgoed
 • Administratieve processen
 • Benodigde documenten van kopers en verkopers
 • Voorlopig koopcontract en -overeenkomst
 • Rechtsgeldigheid en ontbindende voorwaarden
 • De notaris en het eigendomsbewijs

Vaardigheden managementsupport

(6 bijeenkomsten)

 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Persoonlijke presentatie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Rol- en plaatsbepaling
 • Organisatie van informatiestromen
 • Documentmanagement
 • Marketingsupport
 • Brochures maken en het professioneel presenteren van huizen

Officieel Schoevers-diploma

De module Makelaardij sluit je af met een digitaal examen. De module Vaardigheden managementsupport wordt afgerond met een mondeling examen. Na een succesvolle afronding van beide modules ontvang je het Schoevers-diploma ‘Secretaresse Makelaardij’.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.750,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.