Menu

Assistent Vastgoed en Makelaardij

Praktijkgericht programma voor topassistenten binnen de makelaardijbranche

Assistent Vastgoed en Makelaardij

Praktijkgericht programma voor topassistenten binnen de makelaardijbranche

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MBO-Opleiding

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

05-01-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MBO-Opleiding

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

05-01-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je graag aan de slag in de interessante wereld van makelaardij? Als assistent vastgoed en makelaardij zorg jij ervoor dat iedereen op en om kantoor aan het werk kan en assisteer je de makelaar bij administratieve werkzaamheden rondom de aan- en verkoop van woningen. Om je hier goed op voor te bereiden krijg je in deze unieke opleiding een beeld van de makelaardijbranche en leer je hoe je je rol als assistent succesvol invult. Je wordt optimaal voorbereid op de werkzaamheden die je in je functie tegen zult komen. Zoals het afhandelen van telefoontjes, het opstellen van voorlopige koopcontracten, het maken van afspraken voor bezichtigingen en het maken van brochures en online presentaties van woningen. Daarnaast ontdek je hoe je jouw persoonlijke effectiviteit kunt verhogen. Onze ervaren vakdocenten zorgen ervoor dat je alles direct kunt toepassen.

Doelgroep

Je bent actief in een secretariële rol en hebt de ambitie om je kennis en vaardigheden stevig te ontwikkelen, zodat je succesvol aan de slag kunt binnen de makelaardijbranche. Je wilt hiervoor graag een intensief programma volgen, waarmee je een officieel Schoevers-diploma behaalt.

Doel en opzet van de opleiding

In de modules wordt aandacht besteed aan alle essentiële kennis en vaardigheden waarover je moet beschikken als assistent vastgoed en makelaardij. Je doet uitgebreide kennis op over het werkterrein van de makelaar, administratieve processen en belangrijke documenten waarmee je in je werk veel te maken zult krijgen. Daarnaast ontwikkel je je vaardigheden met betrekking tot managementsupport.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Zij hanteren een zeer praktijkgerichte aanpak. Door veel te oefenen met opdrachten krijg je de leerstof snel onder de knie. Als je al een bij de opleiding passende werkomgeving hebt, merk je dat direct. Je leert dingen die je meteen in je eigen werk kunt toepassen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Officieel Schoevers-diploma

De module Makelaardij sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. De module Vaardigheden managementsupport wordt afgerond met een mondeling examen. Na een succesvolle afronding van beide modules ontvang je het Schoevers-diploma ‘Assistent Vastgoed en Makelaardij’.

Programma

Bij het aantal lessen wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 lessen op dezelfde dag. In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Makelaardij

(6 lessen)

 • Inzicht in de rol van de makelaar bij koop en verkoop
 • Administratieve en commerciële processen binnen de makelaardij
 • Documenten verzamelen voor verkooppresentatie
 • Klantgericht denken en handelen
 • Afspraken voor bezichtigingen regelen
 • Professioneel klantcontact
 • Professioneel presenteren van huizen
 • Teksten schrijven en brochures maken
 • Voorlopig koopcontract en -overeenkomst
 • Rechtsgeldigheid en ontbindende voorwaarden
 • Rol notaris en transport van koopakte

Vaardigheden managementsupport

(4 lessen)

 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Persoonlijke presentatie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Organisatie van informatiestromen
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Inschrijfgeld
  € 100,-
  Lesgeld
  € 1.949,-
  Studiemateriaal
  € 150,-
  Examenkosten
  € 485,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 125,-
  Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 2.824,-
  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen
  Locatie- en arrangementskosten 
  Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

  Reprorechten en hand-outs 
  Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Btw 
  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Assistent Vastgoed en Makelaardij

  Praktijkgericht programma voor topassistenten binnen de makelaardijbranche

  Vorm

  Deeltijd

  Opleidingsniveau

  MBO-Opleiding

  Duur

  6 maanden

  Eerstvolgende startdatum

  05-01-2021

  Kostenoverzicht

  Aanvragen

  Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

  Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

  Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

  Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

   ​     035 - 7 506 140
        06 - 10 454 608
        Stuur ons een bericht