Internationaal Officemanager

Duizendpoot die thuis is in de internationale wereld
Duur 20 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau HBO-Opleidingen
Studievorm Dag, Zaterdag, Avond en E-learning

Internationaal Officemanager

Duizendpoot die thuis is in de internationale wereld
Duur 20 Maanden
Vorm Deeltijd
Opleidingsniveau HBO-Opleidingen
Studievorm Dag, Avond, Zaterdag en E-learning
PDF downloadenKostenoverzicht aanvragenInschrijven

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige situatie en doelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen terug.
Vraag een opleidingsadvies aan

Als internationaal officemanager krijg je te maken met collega’s en zakenrelaties uit verschillende culturen. Vloeiend Engels spreken en op de hoogte zijn van wat wel en niet kan in verschillende internationale situaties zijn een must in dit vak. Met de Schoevers-opleiding Internationaal Officemanager raak je thuis in de internationale wereld. Je kunt direct in een internationale omgeving aan de slag. Onze docenten zijn internationaal actief en delen hun ervaringen graag met jou. Bovendien leer je hoe je je internationale netwerk kunt onderhouden en uitbreiden door gebruik te maken van social media. Het Schoevers-diploma Internationaal Officemanager biedt je de mogelijkheid een nieuwe internationale dimensie aan je werk toe te voegen.

Doelgroep

Wil je als managementondersteuner blijven concurreren op de (internationale) arbeidsmarkt en meegroeien met nieuwe technieken, managers en werkwijzen? Zorg dan dat je er klaar voor bent met de complete opleiding Internationaal Officemanager.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Het gemiddelde instroomniveau in de opleiding is HAVO, VWO en MBO-niveau 4 met enige ervaring in een supportrol, maar ook HBO’ers die een overstap maken richting officemanagement nemen deel aan deze opleiding. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Doel en opzet van de opleiding

Juist de veelzijdigheid in deze opleiding zul je leuk vinden. Als internationaal officemanager leer je hoe je omgaat met verschillende culturen. Je leert effectief leidinggeven, omdat je als officemanager vaak de taak hebt om de supportafdeling aan te sturen en je werkt aan je eigen persoonlijke effectiviteit. Ook zijn alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het nieuwe werken en social media in deze opleiding opgenomen in de module Next supportmanagement. Daarnaast is de training Engels zeer relevant en is er veel aandacht voor management. In totaal bestaat het programma uit vakmodules voor de officemanager en een internationaal programma om volledig effectief te kunnen werken als internationaal officemanager. Kortom een zeer boeiend en compleet programma!

De opleiding kent een praktijkgerichte aanpak en wordt verzorgd door ervaren vakdocenten die je juist in die internationale context verder kunnen helpen. Je leert dingen die je vaak direct in je eigen werk kunt toepassen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Vervolgmogelijkheid en vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding sluit goed aan op de opleiding HBO Associate degree Officemanagement. Indien je toegelaten wordt tot de opleiding HBO Associate degree Officemanagement ontvang je vrijstelling voor de overeenkomstige modules.

Programma

De training Business English B wordt op hele dagen georganiseerd. Bij het aantal bijeenkomsten van de andere modules is uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant volg je dan 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. De volgende ondewerpen komen aan bod:

Praktisch leidinggeven

(6 bijeenkomsten)

Bedrijfscommunicatie

(6 bijeenkomsten)

Next supportmanagement

(6 bijeenkomsten)

Organisatie en management

(6 bijeenkomsten)

Organisatiegedrag

(6 bijeenkomsten)

Vaardigheden managementsupport

(6 bijeenkomsten)

Interculturele communicatie

(6 bijeenkomsten)

 • Effectieve communicatie in verschillende culturele situaties
 • Zakelijk communiceren in internationale omgevingen
 • Ontvangen van buitenlandse relaties
 • Vormen van miscommunicatie
 • Interpretatieverschillen
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Bewust zijn van gebruik van gebaren en symbolen
 • Omgangsvormen en cultuuraspecten
 • Overbruggen van verschillen

Business English B

(3 dagbijeenkomsten)

 • Vlot communiceren
 • Veelgebruikte uitdrukkingen en idioom
 • Woordgebruik tijdens vergaderingen
 • Discussievaardigheden
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Samenvatten
 • Presenteren in het Engels
 • Omgaan met vragen
 • Stijl en structuur van brieven, faxen en memo’s
 • Helder formuleren
 • Spelling en grammatica

Opdracht Business English B

(1 bijeenkomst van 3 uur)

 • Uitwerken van een schriftelijke praktijkopdracht
 • Presentatie van de opdracht

Officieel Schoevers-diploma

De module Vaardigheden managementsupport rond je af met een mondeling examen. De module Organisatie en management rond je af met een digitaal examen. De overige modules worden afgerond met een praktijkopdracht. Daarnaast volg je een training Engels, die je afsluit met een opdracht. Na een succesvolle afronding van alle modules en het volgen van de training ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Internationaal Officemanager’.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 20 of 32 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 21 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 1 bijeenkomst van 3 uur. De avondopleiding heeft 43 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast zijn er 3 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur voor Engels. Door de unieke combinatie van onderdelen zijn er verschillende werkdagen waarop je dit programma volgt. 

Studievarianten

Je kunt dit programma volgen in 20 of 32 maanden. De opleiding is in beide varianten exact hetzelfde met hetzelfde aantal bijeenkomsten, waarbij het tempo in de variant van 32 maanden lager ligt. Als je ervoor kiest om de opleiding in 20 maanden te volgen heb je gemiddeld iedere week 1 avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst eens in de 2 weken. Als je de opleiding volgt in 32 maanden, heb je gemiddeld eens in de 2 weken een avondbijeenkomst of 1 dagbijeenkomst per 4 weken.

Wanneer wilt u starten?

Gekozen filters:
Alle filters herstellen
Er zijn geen resultaten beschikbaar die voldoen aan de gekozen filters

 • Startmoment
 • Variant
 • Locatie
Lesrooster

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 5.240,-
Studiemateriaal: € 605,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (mondeling)
€ 225,- (opdracht Engels)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.