Hoe is het om Secretaresse van het Jaar te worden? Jacqueline van de Looy vertelt

We zijn op zoek naar de Secretaresse van het Jaar 2020! Benieuwd hoe een oud-winnares deze verkiezing heeft ervaren? Jacqueline van de Looy is officemanager en werd in 2012 Secretaresse van het Jaar.

Wat is je het meest bijgebleven van de verkiezing?

Jacqueline: “Wat me vooral is bijgebleven, is de waardering die sprak uit de nominatie door mijn manager en collega’s. En toen ik in de finale bleek te zitten de steun, het enthousiasme én trots die ik zowel in werk- als privéomgeving ervoer.”

Wat heeft het winnen van de titel je gebracht?

“De titel heeft mij een ontzettend mooi jaar gebracht met veel nieuwe ervaringen en inspirerende ontmoetingen. Ik heb een aantal radio-interviews gegeven, heb meegewerkt aan diverse artikelen en columns geschreven voor onder andere Management Support. Ook heb ik presentaties mogen geven, veelal als aftrap van een secretaressebijeenkomst binnen een grotere organisatie, en ik heb regelmatig stukjes geschreven voor mijn Secretaresse van het Jaar-blog. En natuurlijk als kers op de taart de uitnodiging voor de Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde bij toen nog Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Hoe gaaf is het als er twee geüniformeerde wachters speciaal voor jou salueren als je over de rode loper de trap op schrijdt!
 
Wat het winnen van de verkiezing me op lange termijn bracht, is met name de kunst van het netwerken, en het plezier en nieuwe ervaring die je daaruit kunt halen. Door de titel heb ik de Nederlandse Vereniging van Directie- en managementondersteuners leren kennen.  Bij elke netwerkbijeenkomst leer ik nieuwe mensen kennen, deel ik ervaringen en kennis, én krijg ik een nieuwe kijk op een keur van onderwerpen gerelateerd aan het secretaressevak.”

Heb je een tip voor de genomineerden van dit jaar?

“Bereid je goed voor: weet wat je wil zeggen als je op het podium staat, weet ook wat jou op dat podium heeft gebracht. Blijf dicht bij jezelf, maak het verhaal persoonlijk. En vooral: genieten!”

Wat is jouw visie op de veranderende rol van de supportprofessional richting Co-manager?

“Ik zie het als een belangrijke taak van de managementondersteuner om voor verbinding te zorgen. Dat speelt bijvoorbeeld als mensen op verschillende locaties werken of als verschillende afdelingen met elkaar moeten samenwerken.
 
De managementondersteuner is de verbinding tussen de manager en het team, zij hoort vaak eerder dan de manager als processen niet lekker lopen of er iets onderhuids speelt. Als managementondersteuner betekent dat ook dat je meegaat in de veranderingen die er binnen een organisatie spelen. Of dat nu is op het gebied van ICT, facilitair, of in de organisatiestructuur en de wijze van leidinggeven.”

Secretaresse van het Jaar 2020

Wil je meer weten over de Secretaresse van het Jaar-verkiezing? Of wil je iemand nomineren of je gratis aanmelden voor het event op 14 april? Lees meer over de verkiezing van 2020 op onze website!