Een investering voor het leven

In Hoe gaat het nu met vragen we succesvolle alumni die ooit een Schoeversopleiding volgden het hemd van het lijf. Wat hebben ze aan hun opleiding gehad, welke hobbels hebben ze overwonnen en wat hebben ze bereikt. Hoe gaat het nu met… Mariska van Selm?

Succesvolle duizendpoot bij Volvo Penta

Mariska van Selm is vestigingsmanager bij Volvo Penta. In deze functie is geen dag hetzelfde. Het ene moment overlegt ze in Zweden met andere vestigingsmanagers over nieuwe strategieën, later heeft ze een meeting over het verbeteren van de logistieke planning. Tussendoor heeft ze nog een functioneringsgesprek met een teamlid. Haar functie is niet in een hokje te plaatsen; het bevat elementen van Human Resources, IT, Logistiek, Strategie en Accounting. Een succesvolle zakenvrouw die 25 jaar geleden een opleiding bij Schoevers volgde.

Zo snel mogelijk het bedrijfsleven in

Mariska wilde snel aan de slag op de arbeidsmarkt en koos na de middelbare school voor de tweejarige opleiding MEAO (Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs). Toen ze erachter kwam dat ze met de MEAO, bestuurlijke richting, alleen bij overheidsinstanties terecht kon, besloot ze de eenjarige Schoeversopleiding tot managementassistent te volgen. Ze werd geïnspireerd door de docenten uit het bedrijfsleven, leerde veel van de praktijkgerichte lessen en heeft nog steeds profijt van het niveau Nederlands dat ze tijdens de opleiding heeft opgedaan.

Jezelf blijven ontwikkelen is de kracht van succes

Tijdens het solliciteren merkte Mariska dat ze met een Schoeversopleiding op haar cv een streepje voor had in het bedrijfsleven. Ze vond direct een baan als managementassistent bij IBM en kwam na 2 jaar bij Volvo Penta terecht. Gedurende haar carrière merkte Mariska dat ze onvoldoende kennis had op het gebied van leidinggeven, business controlling en accounting. “Schoevers gaf mij een solide basis om een vliegende start te maken op de arbeidsmarkt, maar de kracht van succes is ook om jezelf te blijven ontwikkelen”, vertelt Mariska. Ze volgde diverse trainingen en cursussen en werd uiteindelijk de eerste vrouwelijke vestigingsmanager binnen Volvo Penta Europa. Iets om trots op te zijn. 

Een investering voor het leven

Als Mariska studiekiezers een tip mag meegeven: “Zoek uit welke vakken er worden gegeven en in wat voor werkomgeving je met de studie terechtkomt. Bedenk goed of dit aansluit bij jouw interesses en persoonlijkheid. Als dat niet het geval is, weet je dat je de verkeerde keuze maakt. Daar kwam ik pas na de MEAO achter”. “De keuze voor Schoevers was een investering voor het leven, de opleiding staat zo goed aangeschreven. Ook als ik zelf sollicitanten met een Schoeversopleiding voorbij zie komen nodig ik ze uit voor een gesprek. Het geeft zekerheid.” 

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Mariska en wil je meer weten over de opleidingen die Schoevers biedt? Vraag dan de brochure aan