STAP-budget: € 1.000,- subsidie voor jouw opleiding tot supportprofessional

Wil jij je graag verder ontwikkelen tot onmisbare supportprofessional en doe je dat het liefst zo voordelig mogelijk? Vraag dan het STAP-budget aan. Hiermee kun je elk jaar € 1.000,- aan subsidie ontvangen voor een opleiding of training. Zo zet jij een stuk voordeliger of zelfs nagenoeg kosteloos de stap naar een uitdagende carrière als supportprofessional. 

Nieuwe STAP-regels: meer kans op een succesvolle aanvraag 

Op 15 november 2023 opent UWV een nieuw STAP-aanvraagmoment met een beschikbaar budget van € 10 miljoen. Het STAP-budget werkt deze keer anders dan voorgaande keren. Je mag deze ronde de aanvraag alleen voor erkende opleidingen of deelprogramma’s doen. Dit is tevens de laatste keer dat het STAP-budget kan worden aangevraagd. Bij Schoevers is er ruim aanbod binnen deze categorie.  

Veel andere aanbieders van cursussen of trainingen vallen deze keer buiten de boot. De kans dat jouw STAP-aanvraag voor een Schoevers-opleiding succesvol is, is daarom nu een stuk groter dan voorheen. Loop deze kans op € 1.000,- voordeel dus niet mis! 

Wil jij een opleiding of training volgen waarvoor het STAP-budget helaas niet meer geldig is? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Wees er op tijd bij! 

Je kunt het STAP-budget dit jaar voor de laatste keer aanvragen. Vanaf 2024 stopt de overheid met het verstrekken van STAP. Dit jaar is dus jouw laatste kans om met € 1.000,- subsidie aan jouw ontwikkeling te werken. 

Het volgende STAP-aanvraagmoment start op 15 november 2023. Schrijf je uiterlijk op 14 november 2023 vóór 17.00 uur in voor een erkende opleiding of deelprogramma om hier gebruik van te maken.

Ga je een erkende MBO-, HBO Bachelor- of Ad-opleiding volgen? Schrijf je dan ruim op tijd in zodat we jouw toelatingsdossier tijdig kunnen goedkeuren voor jouw STAP-aanvraag. 

Top 5 opleidingen nu extra voordelig met STAP-budget 

 1. HBO Programma HRM voor Officemanagers
 2. HBO Programma Event- en Projectmanagement
 3. HBO Programma Professional Business English
 4. Kort HBO Officemanagement - 1 jaar
 5. HBO Module Arbeidsrecht en Verzuim

Je kunt het STAP-budget aanvragen voor alle erkende opleidingen van Schoevers (zoals de HBO Associate degree Officemanagement en de HBO Bachelor Executive Officemanagement) en voor de deelprogramma's die hier onderdeel van zijn. Ontdek welke opleidingen hier nog meer onder vallen: 

Geen kans meer op STAP? Ontdek de andere mogelijkheden

Naast het STAP-budget zijn er nog andere manieren om je opleiding te financieren, zoals het Levenlanglerenkrediet of de SLIM-subsidieregeling. Ontdek hoe jij jouw opleiding ook zonder STAP financieel aantrekkelijker kunt maken.

Het STAP-budget aanvragen 

Het STAP-budget aanvragen doe je in vier stappen: 

STAP 1

Schrijf je op tijd in voor een opleiding, dan ontvang je tijdig het STAP-aanmeldbewijs.

STAP 2

Sla het ontvangen STAP-aanmeldbewijs goed op, je hebt het nodig voor je aanvraag.

STAP 3

Vraag het STAP-budget aan via het STAP-portaal van UWV op het aangegeven aanvraagmoment. 

STAP 4

Aanvraag gelukt? Schoevers trekt de € 1.000,- van jouw opleidingskosten af. 

Alles over het aanvragen van STAP

De voorwaarden 

Je kunt het STAP-budget aanvragen zolang je aan de volgende voorwaarden voldoet: 

 • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.  
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.  
 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering of lerarenbeurs tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met het levenlanglerenkrediet.  
 • Je opleiding start na vier weken en binnen drie maanden na de aanvraagtermijn.  
 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.  
 • Je rondt de opleiding waarvoor je de subsidie ontvangt af. 

Persoonlijk studieconsult 

Twijfel je nog of Schoevers voor jou de juiste plek is om je verder te ontwikkelen als supportprofessional? Onze opleidingsadviseurs staan dagelijks voor je klaar om jou van een gratis en geheel vrijblijvend opleidingsadvies te voorzien. Bel naar 035 – 7 506 140 of plan een persoonlijk gesprek in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. 

Veelgestelde vragen

Geldt het STAP-budget ook voor studies die meer dan € 1.000,- kosten?
Hoeveel subsidie krijg je via het STAP-budget?
Kan ik het STAP-budget combineren met het opleidingsbudget van mijn werkgever?
Wat is het STAP-budget?