HBO Nederlands Zakelijke Communicatie

HBO-programma met vrijstelling in Associate degree en volledige Bachelor

Brochure aanvragenInschrijven

Deze korte opleiding van Schoevers biedt jou op HBO-niveau belangrijke onderwerpen om als supportprofessional goed te kunnen functioneren in je werk. Communicatie is iets dat zeer relevant is in de rol van de supportprofessional. Wij leren je hoe je dat doet. Het leuke daaraan is dat je de Nederlandse taal toepast in diverse richtingen, waar je als supportprofessional ook heel actief in bent. Het diploma van deze korte opleiding kun je mogelijk als vrijstelling inbrengen in de volledige HBO Associate degree of Bacheloropleiding van Schoevers.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per les.

Doelgroep

Je bent actief als supportmedewerker en wilt doorgroeien op HBO-niveau.

Doel en opzet

Het programma biedt je 2 modules met de kern van communicatie. Aan de ene kant ga je aan de slag met de Nederlandse taal, aan de andere kant met de toepassing in de bedrijfscommunicatie. Zo ontwikkel je heel doelgericht je kwaliteiten op dit gebied. De praktische aanpak is erg prettig. Waar mogelijk koppel je de opdrachten aan je eigen werkomgeving.

Vooropleiding

Je vooropleiding ligt minimaal op HAVO- of MBO-niveau. Werkervaring kan een lager opleidingsniveau compenseren.

Vrijstellingen

Indien je toegelaten wordt in de volledige HBO Associate-degreeopleiding of HBO Bacheloropleiding van Schoevers ontvang je vrijstelling voor deze modules.

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 2 modules. Bij het aantal bijeenkomsten wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 bijeenkomsten. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Zakelijk Nederlands

(6 bijeenkomsten)

 • Grammatica en spelling
 • Schriftelijke communicatie
 • Omgaan met lastige taalkwesties
 • Controleren van eigen teksten
 • Schriftelijk rapporteren en notuleren
 • Hulpmiddelen als het Groene Boekje

Bedrijfscommunicatie

(6 bijeenkomsten)

 • Kernelementen bedrijfscommunicatie
 • Middelen en (online) media
 • Strategische bedrijfscommunicatie
 • Communiceren met verschillende stakeholders
 • Interne communicatie
 • Marketingcommunicatie
 • Managementcommunicatie
 • Communicatieonderzoek

Diploma

Je rondt de module Zakelijk Nederlands af met een schriftelijk examen. De module Bedrijfscommunicatie rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende resultaat voor beide examens ontvang jij het diploma 'HBO Nederlands Zakelijke Communicatie' van Hogeschool Schoevers.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor HBO Nederlands Zakelijke Communicatie gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via de ‘Houd mij op de hoogte’ of via 035-75 06 140.

Houd mij op de hoogte

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De opleiding start in december 2016 en in maart 2017.

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.690,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.