Blog van Vivian: Elke dag een beetje beter

Door Vivian Veldman-Erlemeyer

Kwaliteit zit natuurlijk niet alleen in uitgaande correspondentie. Kwaliteit zit ook in de manier waarop jij jouw werk doet. Ik ben van mening dat wanneer je bereid bent dat stapje extra te zetten, er veel meer dingen mogelijk zijn en er echt gekeken wordt naar jouw kwaliteiten. Waar krijg je energie van en gebruik jij die energie dan ook om te groeien in jouw rol, of laat je het gaan?

De laatste schakel

Ik ben vaak de laatste schakel in het offerteproces binnen ons bedrijf. Het is immers de directeur die deze moet ondertekenen omdat de offerte boven een bepaald bedrag komt. Zo’n offerte is vaak al langs diverse schijven gegaan en toch wil het dan nóg voorkomen dat er typo’s in zitten, het stuk niet in onze huisstijl is opgemaakt of überhaupt de juiste stappen doorlopen zijn waardoor er akkoorden van leidinggevenden ontbreken en er dus niet getekend kan worden.

Negen van de tien keer komt zo’n stuk last minute bij mij en is het een race tegen de klok om alles toch op tijd voor elkaar te krijgen. Tot op heden is het me nog steeds gelukt de dingen tijdig gereed te krijgen maar het blijft een frustratie. Overigens niet alleen mijn frustratie, ook van mijn collega-directiesecretaresses.

Dat stapje extra

Het klinkt misschien gek om over jezelf te zeggen, maar ik weet dat ik de kwaliteit heb om uit een hoeveelheid informatie en vragen datgene te filteren wat essentieel is zonder daarbij de belangen van anderen uit het oog te verliezen of mensen tekort te doen. Die (kern)kwaliteit heb ik niet van nature, wel het empathisch vermogen wat ermee gemoeid is, maar het is iets wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd en waarin ik mezelf elke keer weer probeer te verbeteren. Elke dag een beetje beter!

Wil jij net als Vivian succesvol worden als Executive Assistant? Volg een opleiding bij Schoevers! Bekijk het aanbod en schrijf je in. Heb je nog vragen, of wil je persoonlijk advies? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Zij helpen je graag verder.