Menu

Blog van Vivian: Elke dag een beetje beter

Door Vivian Veldman-Erlemeyer

Kwaliteit zit natuurlijk niet alleen in uitgaande correspondentie. Kwaliteit zit ook in de manier waarop jij jouw werk doet. Ik ben van mening dat wanneer je bereid bent dat stapje extra te zetten, er veel meer dingen mogelijk zijn en er echt gekeken wordt naar jouw kwaliteiten. Waar krijg je energie van en gebruik jij die energie dan ook om te groeien in jouw rol, of laat je het gaan?

De laatste schakel

Ik ben vaak de laatste schakel in het offerteproces binnen ons bedrijf. Het is immers de directeur die deze moet ondertekenen omdat de offerte boven een bepaald bedrag komt. Zo’n offerte is vaak al langs diverse schijven gegaan en toch wil het dan nóg voorkomen dat er typo’s in zitten, het stuk niet in onze huisstijl is opgemaakt of überhaupt de juiste stappen doorlopen zijn waardoor er akkoorden van leidinggevenden ontbreken en er dus niet getekend kan worden.

Negen van de tien keer komt zo’n stuk last minute bij mij en is het een race tegen de klok om alles toch op tijd voor elkaar te krijgen. Tot op heden is het me nog steeds gelukt de dingen tijdig gereed te krijgen maar het blijft een frustratie. Overigens niet alleen mijn frustratie, ook van mijn collega-directiesecretaresses.

Dat stapje extra

Het klinkt misschien gek om over jezelf te zeggen, maar ik weet dat ik de kwaliteit heb om uit een hoeveelheid informatie en vragen datgene te filteren wat essentieel is zonder daarbij de belangen van anderen uit het oog te verliezen of mensen tekort te doen. Die (kern)kwaliteit heb ik niet van nature, wel het empathisch vermogen wat ermee gemoeid is, maar het is iets wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd en waarin ik mezelf elke keer weer probeer te verbeteren. Elke dag een beetje beter!

Wil jij net als Vivian succesvol worden als Executive Assistant? Volg een opleiding bij Schoevers! Bekijk het aanbod en schrijf je in. Heb je nog vragen, of wil je persoonlijk advies? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Zij helpen je graag verder.

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht