Menu

De verbindende schakel

We werken en communiceren steeds meer digitaal. Enerzijds zorgt dit ervoor dat we ons werk efficiënter kunnen doen, anderzijds dat afstanden letterlijk en figuurlijk steeds groter worden. We weten van elkaar vaak amper nog waar we mee bezig zijn. De behoefte aan overzicht en aan menselijke interactie neemt daardoor steeds verder toe. Er ontbreekt een menselijke verbindende factor, die altijd op de hoogte is van wat er in de organisatie speelt en die in staat is contacten soepel te laten verlopen.
 
Perfect voor de rol
Managementondersteuners waren eigenlijk altijd al de verbindende schakel voor persoonlijke contacten. Zij zijn dan ook bij uitstek geknipt voor deze rol: ze werken nauw samen met werkgevers en weten wat er speelt op de werkvloer, ze kennen de klant vaak als geen ander en ze onderhouden contacten met alle overige interne en externe stakeholders. Bovendien zijn managementondersteuners veelzijdig en kritisch, waardoor ze snel dingen signaleren en in staat zijn in te spelen op actuele situaties.
 
Soft skills? Harde eis!
Het functieprofiel van de ondersteuner van de toekomst zal dus nog verder gaan verschuiven. Na de technische revolutie en de steeds hogere niveaueisen (HBO begint echt de norm te worden), komt de nadruk steeds meer te liggen op ‘soft skills’ als persoonlijke uitstraling, assertiviteit en sensitief communiceren. Kortom, jouw persoonlijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. Want alleen als je de ambitie hebt om het beste uit jezelf te halen, lukt het je om het maximale te halen uit jouw relaties met de mensen om je heen. En dat zorgt ervoor dat jij als verbindende factor onmisbaar bent en blijft!
 

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht