Menu

Moeten er meer vrouwen aan de top? Supportprofessionals geven hun mening

Anno 2020 werken er nog altijd veel meer mannen aan de top van het bedrijfsleven dan vrouwen. Wat vinden supportprofessionals van deze verdeling?

Inzicht op hoog niveau

Onlangs vroegen we 400 officemanagers, secretaresses, managementprofessionals en personal assistants het hemd van het lijf over hun werkzaamheden, ambities en meer. Ook wilden we weten wat zij denken over de hoeveelheid vrouwen aan de top en hoe dit verbeterd kan worden.
 
We vinden het extra interessant om deze vraag te stellen aan supportprofessionals, omdat zij heel dichtbij die top staan en vaak nauw samenwerken met directies, CEO’s en bestuur. En hoewel mannen net zo goed supportprofessional kunnen zijn als vrouwen, zien we in de praktijk toch voornamelijk dat vrouwen dit werk doen. Tijd om eens te kijken wat zij hierover te zeggen hebben!

Vrouwenquotum: ja of nee?

Is het nodig om meer vrouwen aan de top te hebben, zodat er dan andere inzichten komen? Ja, zegt 50% van de ondervraagden. Slechts 16% is het hier echt niet mee eens. Er moeten volgens de ondervraagden dus meer vrouwen aan de top. Maar hoe? Is beter beleid vanuit de overheid de oplossing? Iets meer dan een derde vindt van wel. Bijna een kwart is het hiermee oneens, en 39% geeft aan neutraal te zijn.
 
Een vorm van een beleid is het vrouwenquotum. Zien supportprofessionals hierin mogelijkheden? 32% gelooft dat een vrouwenquotum de kansengelijkheid verbetert voor vrouwen. 26% is het hier mee oneens. 43% van de ondervraagden is neutraal. Met de stelling ‘Dat er een vrouwenquotum nodig is in Nederland, is om te huilen’ is dan weer 55% het eens.

Meer feiten en cijfers over supportprofessionals

De bevindingen hierboven komen uit ons onderzoek naar de supportprofessionals van nu. Wat vinden ze belangrijk? Wat zijn hun ambities en hoe ziet de toekomst eruit? En met welke werkzaamheden zijn ze het grootste deel van hun tijd zoet? Download nu de onderzoeksrapporten!

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht