Hoe je je vrouwelijke kwaliteiten inzet in je werk

Natuurlijk, ook mannen kunnen werken als supportprofessional – dat juichen we alleen maar toe – maar in praktijk wordt het managementondersteunersvak nog steeds vooral uitgeoefend door vrouwen. Dat betekent dat veel supportprofessionals een aantal kwaliteiten hebben waar zijzelf én hun collega’s van profiteren. Ontdek hoe je alles uit je vrouwelijke eigenschappen haalt.

Ander brein

Verschillen tussen mannen en vrouwen? Is dat niet achterhaald? Toch niet. Uit hersenonderzoek blijkt dat het brein van mannen en vrouwen anders werkt. Zo hebben mannen meer hersencellen, maar lijkt het erop dat vrouwenhersenen per cel meer verbindingen maken met andere hersencellen. Ook hebben hormonen als oestrogeen en testosteron veel invloed op hoe iemand zich gedraagt.
 
Natuurlijk, we zijn allemaal anders. Maar over het algemeen genomen zijn er bepaalde kwaliteiten die je meer terugziet bij het ene geslacht dan bij het andere. Zet je die slim in op de werkvloer, dan profiteert je hele organisatie ervan.

Luisteren

Vrouwen zijn beter in luisteren dan mannen. En dat betekent dat we beter oog hebben voor de belangen van anderen en beter tussen de regels door lezen. Daar kun je gebruik van maken bij prioriteiten stellen. Wat heeft iemand nu écht van je nodig? Mist er iets in zijn of haar verhaal? Kun je achterhalen wat? Zo kun je betere beslissingen maken.

Communiceren

Niet alleen kunnen vrouwen beter luisteren, ze kunnen ook zelf beter uitdrukken waar ze mee bezig zijn en halen deze informatie makkelijker uit anderen. Dit is essentieel wanneer je samenwerkt in een organisatie. Door effectief te communiceren, kan diegene zijn of haar werk ook beter doen en worden jullie projecten succesvoller en efficiënter.

Introspectie

Vaak wordt geroepen dat vrouwen meer bravoure nodig hebben. Het klassieke voorbeeld is bij solliciteren: een vrouw reageert alleen als ze aan álle eisen van de vacature voldoet, een man maakt dat niet uit. Natuurlijk kunnen vrouwen profiteren van de zelfverzekerdheid van veel mannen – de brutalen hebben de wereld – maar juist ook je vermogen om kritisch naar je eigen handelen te kijken, kan helpen om de volgende keer niet dezelfde fouten te maken. Zo ontwikkel je jezelf als professional.

Verbinding zoeken

Over het algemeen zoeken vrouwen andere collega’s meer op. Ze willen weten hoe het gaat en dat de onderlinge band goed is. Tijdverspilling? Welnee. Een goede band met je collega’s heeft veel invloed op je werkgeluk en dat staat in verband met je prestaties. Bovendien werken mensen die het goed met elkaar kunnen vinden beter samen. Neem dus de tijd om te vragen hoe het gaat met de huizenzoektocht van de ene collega of het nieuwe takenpakket van de ander. Jullie werk wordt er alleen maar beter van.

Hoe je profiteert van vrouwelijke eigenschappen

De bovenstaande kwaliteiten bezitten veel vrouwen van nature. Maar soms leren ze deze eigenschappen af, omdat ze niet wéér iets willen vragen of bang zijn dat ze onzeker overkomen. En dat is zonde van de winst die je uit deze kwaliteiten had kunnen halen. Durf daarom op jezelf te vertrouwen. Past het niet bij je werkcultuur? Houd het dan klein. Misschien blijkt het wel goed te vallen bij collega’s. Gelukkig worden vrouwelijke kwaliteiten steeds meer geaccepteerd en gewaardeerd op de werkvloer. Logisch ook, want juist de combinatie van mannelijke én vrouwelijke kwaliteiten maken een organisatie succesvol.

Meer eruit halen

Wil jij meer werken vanuit je persoonlijke kracht? Bekijk dan ook eens onze trainingen Persoonlijke ontwikkeling. Volg bijvoorbeeld de training Effectief Communiceren en Beïnvloeden. Of de training Inzicht en Rendement van je Talent. Wil je persoonlijk advies over welke training het beste bij je past? Bel ons dan op 035 – 7 506 140 of stuur ons een bericht via de website. We vertellen je graag meer.