Menu

Hoe is het om Secretaresse van het Jaar te worden? Kelly Moerbeek-Boonstra vertelt!

We zijn op zoek naar de Secretaresse van het Jaar 2020! Benieuwd hoe een oud-winnares deze verkiezing heeft ervaren? Kelly Moerbeek-Boonstra is Executive Assistant en werd in 2017 Secretaresse van het Jaar. De oud-Schoeversstudente (van 1991 tot 1993 studeerde ze voor PR-assistent en accountmanager) vertelt.

Wat is je het meest bijgebleven van de verkiezing?

Kelly: “Heel veel verschillende dingen: de nominatie zelf (waarbij ik mijn toenmalige manager echt knettergek heb verklaard), alle voorbereidingen, de hulp en lieve woorden van mijn collega’s, de zenuwen, mijn eigen persoonlijke verhaal mogen schrijven en vertellen voor 150 vakgenoten, de blijheid die ik voelde toen ik hoorde dat ik gewonnen had en de trots van de mensen om mij heen. Maar ook het besef daarna dat je opeens heel erg geleefd wordt, maar daardoor ook weer prachtige dingen mag meemaken zoals radio-interviews en te gast zijn in een live televisieshow van RTL. Het was zoveel, dat ik me op dat moment niet eens kon realiseren wat er allemaal gebeurde, maar ik had het voor geen goud willen missen.”

Wat heeft het winnen van de titel je gebracht?

“Een jaar waar ik zoveel heb geleerd en zoveel mooie dingen heb mogen meemaken. Ook weten dat ik nog steeds het liefst op de achtergrond de dingen regel en niet graag op de voorgrond wil staan. Iets wat wel moest gebeuren als ambassadeur van dit vak. Ik heb mooie, lieve mensen ontmoet en nieuwe vriendschappen gesloten. Het hoogtepunt was de lunch bij de koning en de koningin, die zo ontzettend veel belangstelling en waardering toonden. Het blijft onwerkelijk dat ik dat heb mogen meemaken.
 
Door het traject heb ik mijn hele secretaressecarrière weer voorbij zien komen en beseft dat ik ontzettend veel heb meegemaakt in de 27 jaar dat ik nu secretaresse ben. Alle herinneringen brengen een grote glimlach op mijn gezicht, wetende dat er op de langere termijn alleen nog maar meer mooie ervaringen bij gaan komen en dat wij echt het leukste vak van de wereld hebben.”

Heb je een tip voor de genomineerden van dit jaar?

“Blijf vooral heel dicht bij jezelf. Al je eigen ervaringen hebben je gemaakt tot de persoon die je nu bent en je mag er zijn!”

Wat is jouw visie op de veranderende rol van de supportprofessional richting Co-manager?

“Waar je vroeger meer vóór je manager werkte, werk je nu meer samen. Je bent betrokken bij alles wat er speelt. Je denkt mee, je geeft advies en ondertussen blijf je in de gaten houden dat je manager kan blijven ademhalen en ook de rust heeft om goede beslissingen te nemen. Je ben zijn of haar rechter- en linkerhand, pakt dingen op zonder een woord nodig te hebben en vertrouwt elkaar voor meer dan 100%. Werken als Co-manager zorgt er voor dat je nog meer een team vormt en dat maakt het vak nog leuker.”

Secretaresse van het Jaar 2020

Wil je meer weten over de Secretaresse van het Jaar-verkiezing? Of wil je iemand nomineren of je gratis aanmelden voor het event op 14 april? Lees meer over de verkiezing van 2020 op onze website!

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht