Hoe is het om les te hebben in Virtual Classroom? Schoevers-student Antoinette vertelt

Inmiddels werken we alweer een paar weken met Virtual Classroom. Hoe bevalt het? We vroegen het aan onze studenten. Antoinette, deeltijdstudent HBO Projectmanagement, vertelt.

Antoinette had nog geen ervaring met Virtual Classroom. “Het was voor mij de allereerste keer dat ik in een Virtual Classroom les kreeg. Ik had geen idee wat me te wachten stond,” zegt ze. Haar eerste indruk? “Het viel alles mee. Het ziet er 'vriendelijk' uit en het is ook gebruiksvriendelijk. De knoppen zijn gauw uitgelegd.”

Toevallig was haar eerste les in Virtual Classroom ook meteen de eerste les van een nieuwe module, Management en organisatie. “De docent gaf een inleiding over het gebruik van de classroom en wij, de studenten, stelden ons aan elkaar voor. Daarna was het tijd voor onze eerste duik in de lesstof met gebruik van een powerpointpresentatie,” vertelt Antoinette. “Heel gewoon eigenlijk. We hadden ook nog gewoon pauze. Helaas zonder het luxe assortiment zoals op locatie!”

Wat is voor haar het verschil met klassikale lessen? “Een les op locatie trekt je achter het beeldscherm weg,” stelt Antoinette. Ze geeft aan dat de interactie met je medestudenten en docent iets makkelijker is. Het voordeel van Virtual Classroom? “Je hebt geen reistijd. En het is natuurlijk een heel goed alternatief in tijden zoals nu met corona.”

Een ander voordeel: het programma is heel simpel. “Het is heel eenvoudig te begrijpen. Easy peasy.” Haar tip voor iedereen die aan de slag gaat met Virtual Classroom: “Ik kan iedereen adviseren om echt van tevoren te testen of je geluid en microfoon het doen en of je kan inloggen. Dat scheelt een hoop tijd aan het begin van de les!”