Menu

HBO-diploma steeds lastiger te behalen

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) daalt het aantal HBO'ers dat binnen 5 jaar zijn diploma behaalt. De cijfers zijn zelfs zo slecht, dat het SCP de situatie 'zorgelijk' noemt. 

Strengere eisen

Volgens het SCP komt de daling deels doordat de kwaliteitseisen in het HBO steeds strenger worden, waardoor het studiesucces lager wordt. De problemen zijn het grootst bij de overstap van MBO naar HBO, maar ook studenten die rechtstreeks van de HAVO of het VWO naar het HBO gaan, hebben moeite de opleiding af te ronden. 

Studeren moet je leren

Het Interstedelijk Studenten Overleg geeft aan dat de grootste oorzaak voor de problemen het gebrek aan studievaardigheden is. Het advies aan de hogescholen is dan ook om daar in het eerste jaar veel meer aandacht aan te besteden. 

Succesvol studeren

Bij Schoevers bieden we kleinschalig, praktijkgericht onderwijs. We begeleiden onze studenten intensief en besteden uitgebreid aandacht aan studievaardigheden. Ook krijg je een persoonlijke studiecoach, die je tijdens je studie begeleidt en ondersteunt. Je snapt waarom de slagingspercentages bij Schoevers erg hoog zijn! Lijkt studeren op deze manier je wel wat? Bekijk dan ons volledige aanbod van HBO BacheloropleidingenAssociate degrees en korte HBO-opleidingen

Uitbreiding Schoeversaanbod: meer vakgebieden!

Schoevers staat natuurlijk vooral bekend als opleidingsinstituut voor officemanagers. Is officemanagement niet jouw ding, maar spreekt onze opleidingsmethode je wel aan? Goed nieuws! Met ingang van het volgende studiejaar (2017-2018) bieden we ook opleidingen aan op het gebied van Hotel- en eventmanagementSales- en accountmanagement en Human Resources Management.
 
Bron: NOS.nl

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht