Financiële flexibiliteit met het levenlanglerenkrediet

Betaal je zelf de kosten van je opleiding? Dan is het goed om te weten dat je bij de overheid tegen hele gunstige voorwaarden geld kunt lenen om een opleiding te financieren. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). Volg je bij Schoevers een HBO Bachelor- of Associate degree-opleiding, of een kort HBO-programma met modules uit deze opleidingen, dan kun je gebruikmaken van deze vorm van studiefinanciering.

Voordelig lenen, gespreid terugbetalen

Dankzij het levenlanglerenkrediet hoef je je opleiding niet in één keer te betalen, maar kun je nu al aan je studie beginnen en deze achteraf in termijnen terugbetalen. De rente over dit krediet is momenteel 0%, dus je betaalt niets extra!

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet voor je samengevat. De volledige voorwaarden kun je lezen op www.duo.nl.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Bachelor- of Associate degree-opleiding, of volgt modules uit deze opleidingen.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning type II, III of IV.
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld door je werkgever.

Alles wat je moet weten over het levenlanglerenkrediet

Wil je weten hoe je levenlanglerenkrediet kunt aanvragen, hoeveel je kunt lenen, hoe het zit met terugbetalen en welke opleidingen in aanmerking komen? Neem dan een kijkje op onze informatiepagina!