Menu

Competenties van een supportprofessional #5: het opbouwen en onderhouden van relaties

De komende tijd lichten we bij Schoevers de belangrijkste competenties voor supportprofessionals uit. Vandaag nummer #5 uit de serie: het opbouwen en onderhouden van relaties. Deze competentie is onmisbaar als je je werk als supportprofessional goed wilt doen. Ontdek waarom dit zo belangrijk is en hoe je deze competentie versterkt.

Waarom het opbouwen en onderhouden van relaties zo belangrijk is voor supportprofessionals

Als supportprofessional ben je vaak de schakel tussen verschillende mensen, afdelingen en zelfs organisaties. Interpersoonlijke skills zijn hierbij onmisbaar. Want goede werkrelaties hebben is niet alleen belangrijk voor de werksfeer – het zorgt er ook voor dat je meer voor elkaar krijgt. Je kunt namelijk effectiever samenwerken en anderen zijn meer geneigd je te helpen.

Hoe ontwikkel je de vaardigheden om werkrelaties op te bouwen en te onderhouden?

Als je deze competentie wilt verbeteren, is het vooral belangrijk om je bewust te zijn van hoe je met anderen omgaat en hoe je op hen reageert. Doe je je best om anderen op hun gemak te stellen, of vergeet je dat in de hectiek van de dag? Benader je je collega’s en werkrelaties op een positieve manier? Wees bewust van het sociale aspect van werken, en wees ook niet bang om ‘te aardig’ te zijn. Verdiep je ook in de wensen van de mensen met wie je werkt. Wat is hun doel? Wat kunnen jullie voor elkaar betekenen? Je bereikt sneller je (gezamenlijke) doelen als je oog voor elkaar hebt.

Groeien in het opbouwen en onderhouden van relaties

Wil je beter worden in het opbouwen en onderhouden van relaties? Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen en trainingen waarmee je je skills op dit gebied verbetert. Bijvoorbeeld de korte opleiding Effectief Communiceren en Beïnvloeden. Hierin leer je hoe je je persoonlijke kwaliteiten kunt inzetten om op een positieve manier invloed uit te oefenen op anderen. Je leert verschillende gesprekstechnieken toepassen, ontwikkelt de vaardigheden om met andermans emoties om te gaan en gaat aan de slag met je beïnvloedingsvaardigheden.
 
Daarnaast vind je ook veel korte trainingen waarmee je aan de slag gaat met een bepaald sociaal aspect. Denk bijvoorbeeld aan de training Effectieve Gespreksvaardigheden, waarmee je effectiever leert communiceren. Of de training Assertief en Zelfverzekerd Communiceren, waarin je leert om daadkrachtiger te reageren en voor jezelf op te komen. Wil je beter omgaan met conflicten, wil je kunnen bemiddelen en problemen oplossen? Volg dan de training Conflicthantering.

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen over onze opleidingen of trainingen, of wil je persoonlijk advies bij het maken je keuze? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Wij helpen je graag verder!

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht