Arbeidsmarkt beweegt: werkgevers moeten personeel binden

De arbeidsmarkt voor managementsupport-professionals komt steeds meer in beweging. Het aantal vacatures groeit en veel professionals maken de overstap naar een andere baan. Reden voor werkgevers om te gaan focussen op het binden en boeien van personeel.

Managementsupport-professional steeds meer een specialist

Page Personnel deed onderzoek naar de markt en concludeerde onder andere dat de taken die managementsupport-professionals uitvoeren steeds specialistischer worden. De generieke taken als agendabeheer of travelbooking worden steeds vaker zelf gedaan of door een Shared Service Center uitgevoerd. En de managementsupport-professionals wordt steeds meer een inhoudelijke sparringpartner van niveau. Specifieke branchekennis is dan ook vaak een vereiste.

Binden met opleiding

Vanwege het specialistische karakter van veel functies wordt het vinden van geschikte managementsupport professionals steeds lastiger. Is de juiste kandidaat eenmaal gevonden, dan is het belangrijk deze te blijven binden. Hoewel uit het onderzoek blijkt dat salaris de belangrijkste factor is bij het werven van de juiste kandidaat, raadt Page Personnel aan ook te investeren in opleidingen en trainingen. Hiermee investeert een werkgever niet alleen in zijn menselijk kapitaal, maar net zo belangrijk, profileert een bedrijf zich als aantrekkelijk werkgever. Alleen zo kan een bedrijf langdurig talenten boeien en aan zich binden.

Zet vaart achter ontwikkeling

Of je nu zelf managementsupport-professional bent en vaart wilt zetten achter je persoonlijke ontwikkeling, of je bent werkgever en wilt talenten binden: Schoevers heeft altijd een opleiding of training die past. Speciaal voor werkenden heeft Schoevers een groot aantal deeltijdopleidingen die prima te combineren zijn met een veeleisende baan en privéleven, zoals Zakelijke CorrespondentieEnglish Writing Skills of Event Management. Daarnaast heeft Schoevers zowel generiekere vakopleidingen die een gedegen basis leggen als specialisaties voor het werken in specifieke branches. De opleidingen en trainingen zijn op MBO- en HBO-niveau te volgen.