3 tips voor meer werkplezier

We werken gemiddeld 30 uur per week. Natuurlijk kan niet ieder moment perfect zijn, maar het is ook niet de bedoeling dat je iedere dag met tegenzin je computer opstart. Merk je dat je momenteel niet (meer) zoveel plezier uit je werk gaat? Met deze 3 tips kun je je werkplezier verhogen.

Tip 1: maak de balans op

Als supportprofessional heb je veel verschillende taken. Van agenda’s bijhouden tot projectmanagement: je doet veel dingen, waarvan je het een ongetwijfeld leuker vindt dan het andere. Daarom is het belangrijk om voor jezelf helder te krijgen: welke taken vind ik leuk? En welke niet?
 
Maar je baan bestaat niet alleen uit losse taken, maar ook uit andere factoren: de inhoud, de werksfeer en de manier van werken hebben óók veel invloed op hoe leuk je het vindt. Probeer ook van deze aspecten te ontdekken wat je wel en wat je niet leuk vindt.
 
Misschien blijkt hieruit wel dan je je werkzaamheden eigenlijk hartstikke leuk vindt, maar dat een negatieve collega je werkplezier vergalt. Of juist dat je je organisatie geweldig vindt, maar sommige taken bent ontgroeid. Deze kennis helpt je om alles in perspectief te zetten en misschien wel positiever over je baan te denken.

Tip 2: richt je op het werk waar je plezier van krijgt

Dit betekent overigens niet dat er niets moet veranderen. Je volgende stap is om te kijken hoe je de minder leuke aspecten kunt verbeteren. Klinkt dat onmogelijk? Je hebt vaak meer invloed dan je denkt.
 
Kaart je behoeften vooral aan bij je leidinggevende. Misschien kun je wat werkzaamheden afstoten, zodat je meer tijd hebt voor nieuwe boeiende en uitdagende taken. Of misschien kun je je collega aanspreken op zijn gedrag of ervoor zorgen dat jullie minder met elkaar te maken krijgen.

Tip 3: blijf groeien

Jezelf kunnen ontwikkelen en doorgroeien blijft een van de belangrijkste voorwaarden voor werkplezier. Zo houd je je baan prikkelend en interessant. Wees dan ook niet bang om te vragen of je nieuwe projecten mag oppakken. Grote kans dat je werkgever alleen maar blij is met jouw initiatief.
 
Wil je echte stappen maken? Dan kan een opleiding je hierbij helpen. Bij Schoevers volg je praktijkgericht onderwijs. Wat je leert in de les, kun je meteen toepassen in je werk. Naast opleidingen bieden we ook korte trainingen waarmee je precies de skills leert die je nodig hebt. Zo ben je in no time helemaal klaar voor het oppakken van nieuwe werkzaamheden.

Wat nou als je je werk écht niet meer leuk vindt?

Misschien kom je er na het opmaken van de balans van je huidige baan achter dat je huidige baan echt niet meer bij je past. Bijvoorbeeld omdat je de werkzaamheden ontgroeid bent en er geen doorgroeimogelijkheden zijn, of omdat de werkcultuur van jouw organisatie gewoon niets voor jou is. Dan zit er niets anders op dan nieuw werk zoeken. Zoek jij een andere baan als supportprofessional? Neem dan contact op met Schoevers Professionals. Plan een vrijblijvende (online) afspraak in om je mogelijkheden te ontdekken door te bellen naar 035 – 7 506 145 of mailen naar info@schoeversprofessionals.nl. Of bekijk direct de openstaande vacatures op onze website.

Persoonlijk advies

Heb je nog vragen over onze opleidingen of trainingen, of wil je persoonlijk advies bij het maken je keuze? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Wij helpen je graag verder!