Testimonials

Nina Schmidt

In hoe gaat het nu met vragen we succesvolle alumni die ooit een Schoevers-opleiding volgden het hemd van het lijf. Wat hebben ze aan hun opleiding gehad, welke hobbels hebben ze overwonnen en wat hebben ze bereikt. Hoe gaat het nu met...Nina Schmidt? 

Nina Schmidt is woonachtig in Amsterdam, dol op reizen, sport graag en spendeert haar vrije tijd met familie en vrienden. Sinds kort is ze werkzaam als directiesecretaresse bij Mediabureau ZIGT. Ze is van alles op de hoogte binnen de organisatie en vooral belangrijk, ze weet het overzicht te houden.

Switchen van opleiding is geen probleem

Na haar Havo en één jaar reizen door Australië besloot Nina dat het tijd werd voor een studie. De reden dat ze voor Schoevers heeft gekozen is de goede begeleiding. Aan het begin van de opleiding bij Schoevers wist Nina niet goed welke richting ze op wilde. De studie die ze uiteindelijk koos was een vierjarige Marketingcommunicatie opleiding omdat deze opleiding vrij breed is en ze zich daarom goed kon oriënteren. “Gaandeweg ontdekte ik dat ik veel voldoening haalde uit het ontzorgen van mensen. Ik kwam erachter dat ik een rol als PA of secretaresse stiekem heel leuk vond. Vooral om ervoor te zorgen dat anderen hun eigen werk zo goed mogelijk kunnen doen door verschillende taken van ze over te nemen.” Ze is toen geswitcht naar een tweejarige Secretaresse opleiding.

De Schoevers mentaliteit

In haar huidige functie merkt Nina dat ze toch een soort mentaliteit vanuit Schoevers heeft meegekregen. “Binnen mijn functie werk ik een-op-een met de directeur en het klikt ontzettend goed. Het is vooral belangrijk dat ik representatief overkom en orde weet te houden. Bij Schoevers heb ik vooral geleerd om gestructureerd aan de slag te gaan en daar heb ik in mijn werk dagelijks nog profijt van.” Positieve herinneringen aan de Schoevers-opleiding is voor Nina het persoonlijke contact. “De leraren hebben mij goed geholpen, ze moesten mij af en toe achter de broek aan zitten en deden dat ook echt. Er hing een persoonlijke sfeer en dat kwam vooral doordat het contact met leraren erg makkelijk verliep. Eén lerares spreek ik, nadat ik mijn studie begin 2016 heb afgerond, nog regelmatig.”

Oriënteer jezelf door een dag mee te lopen

Nina geeft studiekiezers de volgende tip mee:“Ga eerst reizen, ontdek meer van de wereld maar leer vooral jezelf beter kennen. Denk qua opleiding goed na over wat je wilt en mocht je twijfelen ga dan een dag meelopen zodat je een goed beeld krijgt van de opleiding. Ik heb dat zelf veel te weinig gedaan.” Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Nina en wil je meer weten over de opleidingen die Schoevers biedt? Vraag dan een brochure aan.