De skills die je nodig hebt als startende supportprofessional

Ben jij bijna klaar met je MBO-opleiding en denk je erover om jezelf verder te ontwikkelen als bijvoorbeeld Officemanager, Executive Assistant of Personal Assistant? Dan zit je goed bij Schoevers. In onze opleidingen leer je de skills die je nodig hebt in het vak. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Ontdek welke dat zijn en hoe dit terugkomt in onze HBO Associate degrees.

IT- en communicatievaardigheden

Als supportprofessional ben jij de drijvende kracht achter je organisatie. Je ondersteunt meestal een of meerdere managers op verschillende gebieden: van agendabeheer en het plannen van taken tot zakelijke correspondentie en facturatie.
 
De laatste jaren zijn we hierbij steeds meer digitaal gaan werken. Daarom heb je als supportprofessional van de toekomst veel IT-vaardigheden nodig. Uit ons onderzoek met Public Support blijkt dat volgens de helft van de supportprofessionals (47%) over vijf jaar IT-vaardigheden een van de belangrijkste onderdelen van ons werk zijn.
 
Een nóg belangrijkere vaardigheid van de toekomst? Communiceren. Maar liefst 52% geeft aan dat dit over vijf jaar een van de belangrijkste vaardigheden is. Want door helder te communiceren, begrijpen jij en je collega’s elkaar beter en kunnen jullie efficiënter werken. Zo behaal je sneller je organisatiedoelen.

Supportprofessional van de toekomst met Schoevers: Rianne vertelt

Bij Schoevers vind je verschillende opleidingen waarmee je de supportprofessional van de toekomst wordt. Bijvoorbeeld de versnelde HBO Associate degree Officemanagement. In deze opleiding, speciaal voor iedereen die net zijn of haar MBO-diploma niveau 4 heeft gehaald, komen vakken die gaan over management & organisatie aan bod, maar ook nieuwe vakken, zoals werken met tools, mobiel werken en Business English. Je hebt één dag per week les: daarnaast werk je.
 
Benieuwd wat onze studenten hiervan vinden? We vroegen HBO Ad-student Rianne Schardam (22) welke moderne supportprofessionalskills zij terugziet in de lessen. Rianne: “Proactiviteit, efficiënt werken, (digitale) communicatie en (samen)werken op afstand. Deze onderwerpen zijn voor mij als jonge professional van belang. Ze komen terug in de les door de uitleg van de docent, door de boeken en de opdrachten die wij tijdens, voor of na de les dienen te maken.”
 
Waarom zijn deze onderwerpen zo belangrijk? Rianne: “In de tijd van nu is het belangrijk om geordend te zijn en altijd vooruit te blijven kijken. Daarnaast is het superfijn om te leren hoe je digitaal, via het beeldscherm of in teksten overkomt zoals je over wilt komen en geen vervelend gevoel bij iemand achterlaat, terwijl je iets goed bedoelt. Ook is samenwerken op afstand een groot onderwerp. Gelukkig zijn er verschillende tools (zoals Teams, Zoom, Google meet en Slack) die ons daarbij helpen.”
 
Sluit het allemaal een beetje aan bij haar werk? “Mijn opleiding sluit ontzettend goed aan bij mijn werk. Ik kan wat ik leer meteen meenemen en in mijn werk toepassen. Met deze opleiding zet ik de eerste stappen om mijn dromen waar te maken”, aldus Rianne.

Meer weten over de versnelde HBO Associate degree

Wil je alles weten over de versnelde HBO Associate degree Officemanagement? Meld je dan aan voor de open avond. Tijdens een open avond leggen wij je meer uit over dit unieke leer-werktraject met baanbemiddeling, kun je een proefles in bijvoorbeeld eventmanagement volgen en ontvang je persoonlijk studieadvies.

Heb je al vragen of wil je persoonlijk studieadvies? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 035 – 7 506 140. We vertellen je graag meer!