Zo voorkom jij dat je jouw droombaan als supportprofessional misloopt 

In de huidige banenmarkt zijn er volop kansen voor supportprofessionals. Toch is die ene droombaan niet altijd zo makkelijk voorhanden. We moeten ons een weg banen door een hooiberg aan vacatures en berichten van recruiters. Hoe vind je een werkgever die niet alleen beweert de ideale werkplek te hebben, maar dit ook echt waar kan maken?  

Consultant Emily Alimoenadi (46) heeft hierop het antwoord. Vanuit Schoevers Professionals – werving, selectie en detachering – verbindt ze supportprofessionals aan organisaties die hun bedrijf willen verrijken met de kwaliteit van Schoevers.  

Emily begon haar eigen carrière helemaal niet als consultant, maar in de horeca. Zij weet als geen ander dat een droombaan soms in onverwachte hoek schuilt. Maar dat zijn nou júist de plekken waar je de mooiste uitdagingen vindt. Zo ontwikkelde Emily zich van horecavrouw tot een echte matchmaker die naar meer kijkt dan alleen je cv. Ze vertelt ons waarom je – juist in deze kansrijke banenmarkt – de coachende aanpak van Schoevers Professionals nodig hebt als je écht wilt groeien als supportprofessional. 

Waarom kloppen supportprofessionals het beste bij Schoevers Professionals aan?  

Emily: “De banen liggen voor het oprapen. Maar hoe kom je erachter welke baan de beste is voor jou? Daar helpen wij je mee. Wij zijn niet alleen consultants, maar ook coaches, en doen dit speciaal voor supportprofessionals. Het gaat ons echt om wie jij bent en wat je intrinsieke motivatie is. Wij zien kansen voor je waarvan je misschien niet had verwacht dat ze mogelijk waren. Bijvoorbeeld bij bedrijven waar je niet zomaar binnenkomt, of zelfs bedrijven waar jij graag wilt werken die op dat moment geen vacature open hebben staan.” 

Op welke manier helpen jullie supportprofessionals om écht te groeien in hun carrière? 

Emily: “Dat doen we vooral met onze persoonlijke, coachende aanpak zowel aan de kant van de kandidaat als aan de kant van de opdrachtgever. Je kan bij ons met al je vragen terecht. Of je nu hulp nodig hebt bij de opbouw van je cv, het voeren van het arbeidsvoorwaardengesprek of het kiezen van de juiste outfit voor je sollicitatie. Wij zijn er voor jou, want voor ons is het net zo belangrijk als voor jou dat jij het beste in jezelf en jouw organisatie naar boven haalt. Hier stoppen wij echt onze energie in. Wij weten dat zowel jij als de opdrachtgever samen sterker staan en daar werken we vanuit ons hart naartoe.” 

Hoe doe je dat dan? Zorgen voor die perfecte match tussen kandidaat en organisatie? 

Emily: “Nadat ik je cv heb gezien kijk ik hoe je overkomt, hoe je erbij zit, wat je uitstraling is. Maar ik let ook op je antwoorden, de manier waarop je praat en waar ik je enthousiast van zie worden. Ik kijk dus niet alleen naar je directe werkervaring, maar juist ook naar je kerncompetenties, karakter en persoonlijkheid. Dat koppel ik dan aan een passende bedrijfscultuur. Voor jouw eigen werkgeluk is dat net zo belangrijk als in het plaatje van de opdrachtgever passen.” 

Wat kun je als kandidaat zelf doen om die deuren te openen die normaal gesproken gesloten blijven? 

Emily: “Benoem niet alleen je werkervaring, maar ook expliciet de kerncompetenties die je zowel uit je cv als uit je persoonlijkheid kunt opmaken. En dat is niet het enige. Benadruk ook altijd dat je graag vrijblijvend kennis wil maken. Een persoonlijk gesprek kan echt geen kwaad! Dat zeg ik ook altijd tegen de opdrachtgever. Tijdens zo'n gesprek kun je één op één je vragen kwijt. Dan krijg je een veel beter beeld van elkaar, los van het cv. Op dat moment kun je jouw intrinsieke motivatie ook persoonlijk overbrengen en dat is zo belangrijk!” 

Help je de kandidaat dan ook bij de voorbereiding op zo’n gesprek? 

Emily: “Jazeker, daar besteden we vanuit Schoevers Professionals heel veel aandacht aan. We sturen je niet alleen een lijstje op met handige tips, maar bellen ook even met je om te kijken hoe jij die tips tot je neemt. Daarnaast geven we je advies over kleding, want de dresscode kan per bedrijf enorm verschillen. Maar de belangrijkste tip die ik aan iedereen meegeef is: doe alsof je er al werkt. Dat betekent: lees je goed in zodat je precies weet wat voor organisatie je voor je hebt en op de hoogte bent van de visie en de missie van het bedrijf. Ga vervolgens met een flinke dosis zelfverzekerdheid dat gesprek in. Als jij praat alsof je al in het team thuishoort, dan helpt dat enorm om de opdrachtgever te overtuigen.” 

Voor wat voor functies kunnen kandidaten bij jullie terecht? 

Emily: “Iedereen met een flinke dosis motivatie en gedrevenheid die een baan als supportprofessional ambieert mag bij ons aankloppen. De functies variëren van de klassieke supportprofessionalfuncties als officemanager, managementassistent of personal assistant, tot bredere ondersteunende banen in branches als HR, Legal, Finance en Hospitality. Voor alle studierichtingen die je binnen Schoevers kunt volgen, kunnen wij een baan voor jou vinden.” 

Samen op jacht naar jouw droombaan 

Wil jij écht verder groeien als supportprofessional en ga je graag samen op jacht naar jouw droombaan? Schoevers Professionals staat voor je klaar. Bekijk de actuele vacatures of stuur ons een open sollicitatie, dan gaan wij op zoek naar de perfecte match voor jou. 

Klaar om op jacht te gaan naar jouw droombaan? Zo helpt Schoevers Professionals jou: 

Stap 1
Reageer op een vacature of schrijf een open sollicitatie aan ons met jouw cv en een motivatie waarin je vertelt wie je bent en waar je naar op zoek bent. 

Stap 2
We plannen een kennismakingsgesprek met je in. In dit open gesprek brengen we jouw wensen en ideeën over een (nieuwe) baan in kaart. 

Stap 3
Maak kennis met opdrachtgevers. Ook als je nog niet weet wat je wilt, kun je al op gesprek! Zo krijg je een goed beeld van verschillende bedrijven en functies en ontdekken we samen waar jij het beste past. 

Stap 4
Accepteer het aanbod van de opdrachtgever waar jij je thuis voelt!