Je droombaan vinden? Verbeter je cv

Hoe online we tegenwoordig ook zijn, bij het zoeken naar een nieuwe baan wordt vaak nog steeds gevraagd naar het oude vertrouwde cv in pdf. Het is dus belangrijk dat jouw cv aantrekkelijk, duidelijk en natuurlijk foutloos is. Positief opvallen en aan tafel komen, dáár gaat het om. Hieronder wat tips om dit te bereiken.

Wees kort & krachtig

Zorg voor overzicht en beschrijf alles kort maar krachtig. Een strakke lay-out en duidelijke teksten doen wonderen en lezen makkelijker.

Val op met je foto

Positief opvallen doe je niet zozeer door kleurgebruik, hoofdletters of dikgedrukte tekst. Een professionele representatieve foto rechts bovenaan je cv wil wél helpen.

Begin bij jezelf

Begin niet droog met het opsommen van personalia, opleidingen en werkervaring, maar start bovenaan met een profielschets van 3 tot 5 regels: wie ben je en wat maakt jou zo goed?

Recent is relevant

Je ontkomt niet aan opsommingen, maar start altijd met je meest recente opleidingen en werkervaringen. Die zijn vaak het meest relevant en interessant.

Houd het bondig

Maak je cv niet te lang. Stages of (bij)banen van langer geleden kun je iets beknopter beschrijven dan je laatste werkervaring.

Stel je cv af op de baan

Laat je cv optimaal aansluiten op een vacature. In de basis blijft je cv hetzelfde, maar bepaalde details benadrukken of toevoegen voor een bepaalde vacature is heel slim.

Laat je cv nalezen

Check, check, dubbelcheck! Een spatie teveel of een spelfout staat slordig. Helemaal niet gek: vraag 1 of 2 mensen (familie of vrienden) om je cv te lezen, misschien zien zij nog iets.

Denk vanuit de ontvanger

Klaar? Dan nog één laatste stap: lees je cv en stel jezelf de vraag “Zou ik mezelf uitnodigen voor een kennismakingsgesprek?” Zo ja: versturen maar!

Vind jouw droombaan met Schoevers Professionals

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij Schoevers Professionals helpen we je graag bij het vinden van de baan die bij je past. Bekijk onze vacatures of neem direct contact met ons op via 035 – 7 506 145 of via ons contactformulier. Samen met jou gaan we op zoek naar de juiste match.