Menu

Tips voor een goed cv

Hoe online we tegenwoordig ook zijn, een spannende pitch via een YouTube link wint het nog steeds niet van het oude vertrouwde cv in PDF. Het is dus belangrijk dat jouw cv het meest aantrekkelijk, duidelijk en natuurlijk foutloos is. Positief opvallen en aan tafel komen, dáár gaat het om. Hieronder wat tips om dit te bereiken.
  • Zorg voor overzicht en beschrijf alles kort maar krachtig. Een strakke lay-out en duidelijke teksten doen wonderen en lezen makkelijker.
  • Positief opvallen doe je niet door kleurgebruik, hoofdletters of dikgedrukte tekst. Een professionele representatieve foto rechts bovenaan je cv wil wél helpen.
  • Begin niet droog met opsommen van personalia, opleidingen en werkervaring, maar start bovenaan met een profielschets van 3 tot 5 regels: wie ben je en wat maakt jou zo goed?
  • Je ontkomt niet aan opsommingen, maar start altijd met je meest recente opleidingen en werkervaringen. Die zijn vaak het meest relevant en interessant.
  • Maak je cv niet te lang. Stages of (bij)banen van langer geleden kun je iets beknopter beschrijven dan je laatste werkervaring.
  • Laat je cv optimaal aansluiten op een vacature. In de basis blijft je cv hetzelfde, maar bepaalde details benadrukken of toevoegen voor een bepaalde vacature is heel slim.
  • Check, check, dubbelcheck! Een spatie teveel of een spelfout staat slordig. Helemaal niet gek: vraag 1 of 2 mensen (familie of vrienden) om je cv te lezen, misschien zien zij nog iets.
  • Klaar? Dan nog één laatste stap:  lees je cv en stel je zelf de vraag “Zou ik mezelf uitnodigen voor een kennismakingsgesprek?” Zo ja: versturen maar!

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht