Hoe is het om met Schoevers Professionals op zoek te gaan naar je volgende uitdaging?

Benieuwd wat Schoevers Professionals voor jou kan betekenen? Schoevers Professionals-manager Lone Cramer legt uit hoe het proces verloopt en waar zij altijd op let. “Je wilt niet alleen leuk werk, je wilt je ook thuis voelen bij een organisatie.”

Droombaan gevonden

Bij Schoevers Professionals helpen Lone en haar mede-consultants je om je volgende uitdaging te vinden. Een aantal maanden geleden was zij zélf diegene die solliciteerde: “Ik heb een roots in arbeidsbemiddeling & werving en selectie. Werken bij Schoevers was iets wat al heel lang op mijn lijstje stond. Dus toen ik op een avond deze functie zag, heb ik meteen een brief geschreven en diezelfde avond nog verstuurd. De aantrekkingskracht bleek wederzijds: de volgende ochtend had ik al contact met de recruiter. Sinds 1 december ben ik manager van Schoevers Professionals.”

Bedrijven helpen

Bij Schoevers Professionals zoeken zowel bedrijven als professionals naar de juiste match. “Veel bedrijven willen graag ‘eentje van Schoevers’. Wij gaan dan met hen in gesprek om te inventariseren waar de werkgever naar op zoek is. Dat is in deze markt niet altijd even makkelijk, dus soms kijken we of we de vacature wat breder kunnen trekken,” vertelt Lone.

“Vervolgens kijken we in onze eigen database wie we kunnen benaderen. Ook zetten we de vacature uit op onze eigen website en bij andere vacaturebanken.”

Een leven lang Schoevers

Wie staan er allemaal in die database? “Dat zijn vooral oud-studenten, mensen die we eerder geplaatst hebben en sollicitanten die eerder hebben gereageerd op een vacature,” aldus Lone.

“Schoevers-alumni voelen zich erg verbonden met Schoevers en komen dus graag ook terug. Best veel kandidaten voor wie we eerder een match hebben verzorgd, krijgen op den duur toch weer kriebels. Dan vragen ze een paar jaar later of we hen opnieuw kunnen helpen bij het vinden van hun nieuwe uitdaging. Je kunt je leven lang bij Schoevers terecht!”

In contact komen met Schoevers Professionals

Als je nog niet in de database van Schoevers Professionals staat, maar wel een nieuwe uitdaging zoekt, dan kun je op verschillende manieren met de consultants in contact komen. Je kunt solliciteren op een openstaande functie, een open sollicitatie sturen of direct contact opnemen met Schoevers Professionals.

Lone: “Meestal is het zo dat nieuwe kandidaten op een bepaalde functie reageren. Dan kijken wij of de kandidaat geschikt is om aan het bedrijf voor te kunnen leggen. Soms kijken we ook of we andere interessante vacatures kunnen voorleggen aan een kandidaat.”

Ze vervolgt: “Mensen met wie we eerder contact hebben gehad, bellen vaak direct met de vraag of we samen door een paar interessante vacatures kunnen lopen. Soms gaan kandidaten vervolgens bij een aantal opdrachtgevers op gesprek om te kijken waar ze echt een klik hebben. Je wilt natuurlijk leuk werk hebben, maar je wilt ook zeker weten dat je je thuis voelt bij de organisatie.”

De juiste stap

Wat zou Lone supportprofessionals adviseren die erover denken om een switch te maken? “Ons snel bellen! We denken graag mee met al onze (aankomende) kandidaten over wat een goede move kan zijn. Misschien heb je op dit moment wel werk, maar denk je toch: wat kan ik nog meer? Dan kunnen we je aan de juiste vacature koppelen en voorstellen bij een opdrachtgever. En als je nu nog minder ver bent, kunnen we je goed helpen in het denkproces, zodat je in een bepaalde groeirichting kunt kijken.”

Lone en de consultants matchen voornamelijk Schoevers-kandidaten. “We zien dat Schoevers op je cv heel veel betekent op de arbeidsmarkt, maar we matchen ook weleens kandidaten zonder Schoevers-achtergrond. Dan is het wel essentieel dat je de Schoevers-kwaliteit kunt bieden: dus een andere opleiding tot supportprofessional en dat je over voldoende werkervaring beschikt… dat is heel belangrijk, omdat onze opdrachtgevers wel een bepaald kwaliteitsniveau verwachten.”

Groeien in je rol

En als je nou (nog) niet de kwaliteiten hebt waar werkgevers naar op zoek zijn? “Als we iemand niet kunnen koppelen, dan help ik diegene graag toch op weg. Stel je voor dat je een overstap wilt maken, maar nog een opleiding of werkervaring mist, dan denk ik graag mee over wat je kunt doen om dat niveau te halen. Dan kan ik je daarna misschien alsnog wel aan je droombaan helpen!”

Wat momenteel je situatie ook is: Lone zou je van harte aanraden om contact op te nemen met Schoevers Professionals. “Je bent van harte welkom!”

Vind jouw droombaan met Schoevers Professionals

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij Schoevers Professionals helpen we je graag bij het vinden van de baan die bij je past. Bekijk onze vacatures of neem direct contact met ons op via 035 – 7 506 145 of via ons contactformulier. Samen met jou gaan we op zoek naar de juiste match.