Dat is er een van Schoevers: Mariejan

Mariejan Visser (31) is Office Assistant in de Rotterdamse industrie. Zij begon ooit aan de voltijdopleiding HBO Associate degree Officemanagement en heeft nu bijna haar derde Schoevers-diploma op zak. Mariejan vertelt waarom ze hiervoor koos en wat haar opleiding haar heeft gebracht.

Divers vakgebied

“Ik koos voor het managementondersteuningsvak omdat het heel veelzijdig is qua taken en dit maakt dat geen dag hetzelfde is. Bovendien vind ik het prettig dat je zowel administratief, sociaal en als sparringpartner bezig bent.
 
Inmiddels heb ik meerdere Schoevers-opleidingen gevolgd. Van 2007 tot 2009 volgde ik de voltijdopleiding HBO Associate degree Officemanagement bij Hogeschool Schoevers in Rotterdam. In 2019 volgde ik de klassikale opleiding HBO Next supportmanagement in deeltijd. En in 2020 deed ik HBO Secretary Next: Virtual Support Professional via e-learning. Ik heb mijn moduleopdracht ingeleverd en hoop dus nog dit jaar te slagen.”

Goed geregeld

“Waarom ik voor Schoevers koos? Toen ik met mijn eerste opleiding begon, kon ik binnen twee jaar een HBO-opleiding voltooien. Je kansen op de arbeidsmarkt zijn groter, omdat veel bedrijven de voorkeur geven aan een afgeronde Schoevers-opleiding.
 
De kleine klassen en persoonlijke aandacht spraken mij erg aan. Vorig jaar was het even wennen om niet meer daadwerkelijk naar een school te gaan, maar naar een zaal in een hotel nabij Rotterdam Airport. De e-learningvariant vind ik erg prettig, omdat je zelf je lessen kunt plannen (met streefdata door Schoevers aangegeven). De begeleiding door een docent is hierbij ook goed geregeld. Bij aanvang van de studie heb je telefonisch contact en gedurende de studie via e-Connect.”

Na de opleiding

“Mijn eerste baan heb ik gevonden door mijn stage. Mijn stagebedrijf was tevreden en ik heb hier uiteindelijk nog zo’n twee jaar gewerkt. Bovendien heb ik gebruikgemaakt van Schoevers Professionals, waarmee ik een werkgever heb gevonden waar ik bijna zes jaar werkzaam ben geweest.

In de toekomst zou ik het leuk vinden als ik zelf eens een Schoevers-studente mag begeleiden in haar stage.”

De meer van Mariejan

“Momenteel werken de meesten van ons thuis door COVID-19, maar door mijn huidige opleiding, Virtual Support Professional, kan ik ook aantonen de meest recente kennis te hebben. Mijn tip? Je bent nooit te oud om te leren! Verdiep je in de deeltijdopleidingen, want er is genoeg keuze om nieuwe kennis op te doen.
 
De opleidingsbrochure aanvragen is een eerste stap, maar ik raad zeker aan een dagje mee te lopen (proefstuderen) en een persoonlijk gesprek te plannen. Ik heb dit destijds ook gedaan en maakte hierdoor direct kennis met de school en de positieve sfeer.”