Dat is er een van Schoevers: marketingstudent Anne

Het coronavirus heeft een grote impact op het dagelijkse leven. Voor Anne, student bij Schoevers, krijgt haar stageperiode een wel heel andere wending. Zij loopt namelijk stage bij LokaalValencia in Spanje en moest haar zonnige stageperiode verruilen voor een werkplek binnen haar accommodatie. Anne vertelt hoe zij er het beste van maakt.

Ik loop stage bij LokaalValencia, een fietstourbedrijf. Vanaf 15 maart is de “estado de alarma” (de noodtoestand) in Spanje uitgeroepen, waardoor we in Spanje nu al wekenlang binnen moet blijven. Dit betekent ook dat alle fietstours voor LokaalValencia voorlopig geannuleerd zijn. De maanden die het hoogseizoen hadden moeten zijn voor het stagebedrijf, zijn nu een verlenging van het laagseizoen geworden, waarin we helaas weinig inkomsten genereren.

Een oplossing voor het laagseizoen

Het onderzoek dat ik voor mijn stage doe, richt zich op een oplossing voor het lage aantal fietstour-deelnemers in het laagseizoen, waardoor LokaalValencia minder afhankelijk wordt van een succesvol hoogseizoen. Zo kan LokaalValencia in het laagseizoen toch nog voldoende winst maken. Het is een uitdaging die zeker door de huidige situatie heel erg relevant is. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden en kansen om de bekendheid van LokaalValencia vergroten.

Een waardevolle hulp voor het bedrijf

Ik voel mij ontzettend waardevol voor mijn stagebedrijf. Vanuit Schoevers hebben wij de opdracht gekregen om positief waarderend onderzoek te doen, een methode om een organisatie te verbeteren door positieve vragen te stellen. In deze tijd is dat zeker een uitdaging, maar wel hard nodig, zodat de medewerkers gemotiveerd blijven om online de naamsbekendheid te vergroten. Het is heel fijn dat ik in deze tijd kan helpen met mijn adviezen. Ik merk ook dat de successen die ik behaal, collega’s weer moed geven om door te gaan. We kunnen elkaar inspireren en samen een nieuwe manier ontwikkelen om het voortbestaan van LokaalValencia te waarborgen. Zo verkopen we de SteunLokaalBon, waarmee mensen een cadeaubon kunnen kopen. We moeten nu heel erg denken in quick wins voor de toekomst. Het is heel leerzaam om activiteiten te prioriteren waarmee we resultaten kunnen behalen.

Online stagebegeleiding

Meetings met collega’s en de twee eigenaresses, in de gezellige restaurantjes en op zonnige terrassen, zijn niet meer mogelijk. De stagebegeleiding vindt nu online plaats via WhatsApp en videobellen. Online communiceren en jezelf veel op videoschermen zien was even wennen, maar we maken er iets gezelligs van.

Van de studiecoach bij Schoevers ontvang ik regelmatig liefdevolle berichten die mij erg veel steun geven in deze periode. Het is ook heel fijn om te weten dat ik bij vragen of zorgen altijd bij mijn studiecoach terecht kan. Deze persoonlijke begeleiding vind ik erg waardevol. Ik zou er niet aan moeten denken om deze situatie mee te maken bij een opleider waar een vast aanspreekpunt over de voortgang van je studie ontbreekt.

Genoodzaakt plannen wijzigen

Ik was van plan om in Valencia te blijven, omdat het zo’n geweldige stad is. Door de hele situatie in Spanje kies ik om na het behalen van mijn diploma terug te gaan naar Nederland. Ik verwacht dat mijn baankans in Nederland op dit moment hoger ligt. Mijn passie lag altijd al in de toerismebranche, maar door de omstandigheden moet ik uitwijken naar andere opties. De recruitmentbranche of werken op een redactie lijkt me ook wel ontzettend gaaf. Deze tijd dwingt je om te kijken naar wat er nog wel mogelijk is, maar zorgt er ook voor dat plannen omgezet worden in mooie dromen. Ik weet zeker dat ik in de toekomst weer een tijd in Valencia wil wonen!

Tips voor andere stagiaires

Blijf goed met jouw begeleiders communiceren en spreek je zorgen over de situatie uit. Door mij kwetsbaar op te stellen en eerlijk te zijn, heb ik juist een heel goede band met mijn twee praktijkbegeleiders. Ondanks dat we elkaar niet in het echt kunnen zien, voelt het alsof we dichter bij elkaar zijn dan ooit! Veel plannen en doelen zijn nu misschien niet haalbaar. Stel deze bij naar kleine successen waar je samen met het stagebedrijf voor kunt gaan!

Zoek je een stageplek? Probeer, hoe moeilijk dat ook is, positief te blijven. Ik weet zeker dat er juist nu heel veel bedrijven op zoek zijn naar jou: een waardevolle Schoevers-student.

Word jij er een van Schoevers?

Wil jij ook een opleiding volgen bij Schoevers? Bekijk ons aanbod met voltijdstudies. Heb je vragen, of wil je persoonlijk advies? Bel 035 – 7 506 140. Onze opleidingsadviseurs helpen je graag verder!