Dat is er een van Schoevers in crisistijd: Michelle

De maatregelen omtrent het coronavirus hebben een grote impact. Je sociale leven staat grotendeels stil, maar je werk gaat, waarschijnlijk vanuit huis, door. Hoe ga je hier als supportprofessional, met een grote variatie aan taken en contactmomenten, mee om? Wij vroegen het aan Michelle, halvefinalist van onze verkiezing Secretaresse van het jaar 2020. Zij werkt als floatsecretaresse en volgt ook nog eens een Associate Degree Officemanagement bij Schoevers.
 
Ik werk bij advocatenkantoor Loyens & Loeff. Daar pendel ik als floatsecretaresse tussen verschillende afdelingen. Op dit moment werk ik op de afdeling Banking & Finance. De voorbereidende werkzaamheden voor de advocaten zijn voor mij altijd prioriteit nummer 1. Daarnaast pak ik financiële projecten op. In deze tijd is iedereen wat flexibeler en wijk je even van je werkzaamheden af als een systeem niet werkt, bijvoorbeeld. Dan probeert een van ons het probleem te fiksen.

In deze lastige situatie is mijn functie extra belangrijk. Ik probeer projecten in goede banen te leiden, ook als we de capaciteit daarvoor nu eigenlijk niet helemaal hebben. We roeien samen met de riemen die we hebben, en dat maakt ons teamgevoel nog sterker.

Werken en studeren tegelijk

Ik volg de Associate Degree Officemanagement bij Schoevers. De opleiding is nog steeds goed met mijn baan te combineren. Ik vind het alleen niet fijn om na mijn werkdag op dezelfde stoel aan school te zitten. Daarom ontspan ik ’s avonds en besteed ik de weekenden aan mijn studie.

Gestructureerde thuiswerkdagen

Voor de coronacrisis werkte ik nooit vanuit huis. Waar ik eerst heel graag thuis wilde werken, verlang ik nu juist naar een dag op kantoor. Ik mis het contact met mijn collega’s, maar gelukkig spreken wij elkaar veel via Microsoft Teams en WhatsApp.
 
Het voelt gek om van mijn bed direct naar mijn laptop te lopen, omdat ik een uur reistijd gewend ben. Daarom wandel ik elke ochtend. Daarnaast ga ik halverwege de dag op een andere plek in huis te zitten, zodat ik een andere houding aanneem. Op deze manier is vanuit huis werken voor mij goed te doen. Mijn tip voor anderen is dan ook: Probeer een ritme te vinden dat voor jou werkt! Iedereen handelt anders in nieuwe situaties, onderzoek wat voor jou goed voelt.