Menu

Werken én leren tegelijkertijd in de versnelde HBO Associate degree

Wil jij na een MBO-opleiding Officemanagement beginnen met werken, maar óók je HBO-diploma halen? In de versnelde HBO Associate degree Officemanagement heb je het beste van twee werelden. Je hebt je eerste echte baan, maar ontwikkelt je tegelijkertijd verder op HBO-niveau. Hoe werkt het? En wat zeggen studenten over de combinatie?

Vier dagen werken, een dag les

Als je de HBO Associate degree Officemanager volgt, werk je vier dagen per week in een supportprofessional-functie. Misschien heb je zelf al een baan gevonden: zo niet, dan helpen we je bij Schoevers bij het vinden van een baan voor 32 uur per week.
 
De vijfde dag volg je les bij Schoevers. Dat is vaak op een woensdag of vrijdag. Je leert alles wat een supportprofessional op HBO-niveau moet weten: van projectmanagement tot hospitality tot professionele ontwikkeling. Gemma (19) vertelt: “Wat ik op school leer, kan ik direct toepassen in de praktijk. Bijvoorbeeld bij het vak Zakelijk schrijven, hierdoor ging ik meteen beter nadenken over wat ik schreef.”
 
Anne Marie (19): “Het werkt twee kanten op: wat je leert in je opleiding kun je meenemen in je werk, en wat je in je werk ziet, daar kun je het dan weer over hebben in de les.”
 
Merel (21): “Wat ik fijn vind, is dat je tegelijkertijd werkervaring opdoet én bijleert. En dan krijg je ook nog een Schoevers-diploma. Wat wil je nog meer?”

Leren en werken combineren

In slechts anderhalf jaar haal jij je HBO-diploma. Daardoor is deze opleiding juist zo geschikt voor ambitieuze supportprofessionals die van plan zijn om alles uit hun carrière te halen. Bij Schoevers helpen we je om ervoor te zorgen dat je alles goed kunt combineren.
 
Anne Marie: “Het is wel echt aanpoten, zeker in combinatie met vier dagen werken. Dat onderschat je soms wel. Je moet wel echt gemotiveerd zijn om het vol te houden. Zeker omdat je net met werken begint, is het heel vermoeiend. Maar het scheelt veel als je goed oplet in de les. En de docent past de lesstof goed aan het tempo aan.”
 
Deze opleiding is dus hard werken, maar studenten geven ook aan dat ze het leuk vinden om nog even student te blijven. Merel: “Ik vind het heel fijn, en ik merk dat anderen uit mijn klas dat ook vinden. Wij hebben les op woensdag, dat voelt even als een break van de week, terug naar school. Het is een goede afwisseling met de werkdagen.”
 
Gemma: “Je ontwikkelt je door zowel te werken als te leren. Je wordt er volwassener van.”

Versneld je HBO-diploma Officemanagement halen?

Wil jij ook tegelijkertijd werken én versneld je het Ad-getuigschrift behalen? Heb je al vragen of wil je persoonlijk studieadvies? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 035 – 7 506 140. Je kunt je ook aanmelden voor onze (digitale) open avond. We vertellen je graag meer!
 
Lees ook de verhalen van Gemma, Merel en Anne Marie.

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht