Wel HBO-niveau maar niet 4 jaar studeren? Associate degree!

Ken jij 'm al? De Associate degree, ook wel Ad genoemd. Associate degree-opleidingen zijn 2-jarige opleidingen op HBO-niveau. Ze worden al een tijdje aangeboden in Nederland, maar sinds 1 januari van dit jaar heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Associate degree een zelfstandige positie gegeven binnen het hoger beroepsonderwijs (HBO). Vanaf nu is de Associate degree-opleiding dan ook officieel gepositioneerd tussen MBO 4-niveau en HBO Bachelorniveau in.

Wat betekent dit voor jou?

Precies wat je zou verwachten: namelijk dat je in 2 jaar tijd een officieel erkend diploma op HBO-niveau kunt halen. Je hoeft dus geen volledige 4-jarige Bacheloropleiding meer te volgen om aan te tonen dat je beschikt over HBO-niveau.

Deeltijdopleiding HBO Associate degree Officemanagement

Heb jij een vooropleiding op havo- of MBO 4-niveau en wil je jouw carrière als managementondersteuner voortzetten op HBO-niveau? Met de HBO Associate degree Officemanagement van Schoevers gaan er heel veel nieuwe deuren voor je open. Deze Associate degree-opleiding is bovendien sterk praktijkgericht: je leert in 2 jaar tijd de belangrijkste theorieën uit het vakgebied toe te passen binnen jouw eigen werksituatie. Daarnaast werk je aan je taalvaardigheid Nederlands en Engels, ontdek je jouw eigen leidinggevende vaardigheden en ga je onder meer aan de slag met bedrijfskunde, eventmanagement en bedrijfscommunicatie. Na je afstuderen ontvang je het officiële Associate degree-getuigschrift. Een allround programma, waarmee jij op het hoogste managementsupportniveau aan de slag kunt.