Supportprofessional, vergeet jij jezelf niet te supporten?

Als supportprofessional ben je de steun en toeverlaat van anderen. Jij haalt voldoening uit het onmogelijke mogelijk maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je daarbij zelf niet overbelast raakt? Vitaliteit is het antwoord. Door hier prioriteit aan te geven krijg je meer energie, ben je beter bestand tegen stress en kun je je werk beter aan. Zo ga je hiermee aan de slag. 

Wat is vitaliteit? 

Vitaliteit is de levenskracht die ons in staat stelt om zowel fysiek als mentaal in balans te zijn. Het gaat om het verbeteren van onze energie, motivatie en mentale veerkracht door middel van gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning en goede slaap. Als supportprofessional is het extra belangrijk om hier aandacht aan te besteden, aangezien jij natuurlijk onmisbaar bent in de organisatie. 

Vitaliteit voor de supportprofessional 

Als schakel tussen verschillende afdelingen heb je een uniek overzicht over situaties, en het is cruciaal dat je deze verantwoordelijkheid draagt zonder je eigen welzijn uit het oog te verliezen. Hier zijn enkele belangrijke elementen die je op je prioriteitenlijst moet zetten. 

1. Voeding en beweging als brandstof 

Voeding speelt een cruciale rol in het verhogen van energie en vitaliteit. Kies voor voedingsmiddelen rijk aan vitamines, mineralen en vezels, zoals bruine rijst en zoete aardappelen, om je energieniveau op peil te houden. Regelmatige lichamelijke activiteit, of het nu gaat om een rustige wandeling, yoga of een intensieve workout, kan helpen stress te verminderen en je energieniveau te verhogen. 

2. Stresshantering en de kracht van jouw mindset 

Stress is onvermijdelijk, maar het managen ervan is de sleutel. Stresshanteringstechnieken zoals mindfulness, ontspanningsoefeningen en yoga vergroten je ‘window of tolerance’, waardoor je beter met stressvolle situaties kunt omgaan. 

Jouw geest is een krachtig instrument dat je kunt trainen voor een gelukkiger en veerkrachtiger leven. Als supportprofessional draag je dagelijks bij aan de soepele werking van jouw organisatie. Een positieve mindset stelt je in staat om uitdagingen met veerkracht en creativiteit aan te gaan. In plaats van obstakels te zien, ontdek je mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Bijvoorbeeld, wanneer je geconfronteerd wordt met een complex probleem tussen afdelingen, kan een positieve mindset je stimuleren om constructieve oplossingen te bedenken en verbeteringen voor te stellen. 

3. Vergeet je eigen support niet 

Het omgaan met de druk om anderen te ondersteunen en bereikbaar te zijn hoeft niet ten koste te gaan van jezelf. Door je te richten op vitaliteit en het vinden van de ideale balans tussen werk en welzijn, leer je beter met werkdruk om te gaan. Neem bewust momenten van ontspanning en reflectie, zelfs tijdens drukke werkdagen. Want zoals het oude gezegde luidt: “Een gezonde geest is een gezond lichaam”.