“Schoevers-studenten zijn ondernemend, actief en ambitieus”

Benieuwd wie de docenten zijn die je tegenkomt bij Schoevers? Maak kennis met Nickey Erkens. Zij vertelt wat ze het belangrijkst vindt in haar lessen en wat ze vindt van Schoevers-studenten.

Begrijpen én toepassen

“Bij Schoevers geef ik veel verschillende vakken die met taal en communicatie te maken hebben, zoals Correct Nederlands, Effectief communiceren en beïnvloeden en Zakelijk schrijven. Zonder taal begrijpen we elkaar niet, het is het vehikel van communicatie. Woorden en taal zijn dus belangrijk, maar voor een beter wederzijds begrip gaat het ook om non-verbale communicatie. Ik leer studenten graag hoe ze zich daar beter in kunnen uitdrukken.
 
Ik vind het belangrijk dat studenten de lesstof goed begrijpen en die leren toepassen. Voor hun dagelijkse praktijk als professional, maar ook voor zichzelf, voor hun persoonlijke ontwikkeling.”

Over studenten

“Ik geef les aan studenten met heel verschillende achtergronden. Zo gaf ik les aan een vrouw van een jaar of dertig die als zelfstandig boerenknecht werkte voor agrarische bedrijven. Maar er zijn ook meisjes en jongens die net van school komen of vrouwen en mannen van middelbare leeftijd die een carrièreswitch willen maken. Dat maakt het leuk, al die verschillende ervaringen en leeftijden.
De studenten zijn meer dan vroeger zelfstandige professionals. Ze zijn ondernemend, actief en ambitieus, willen een vak leren en daarin uitblinken.
 
Ik had ooit een wat oudere student die heel sceptisch begon aan de module Nederlands. Hij had moeite met spelling en grammatica en worstelde al zijn hele leven met de d’s en t’s. Na mijn uitleg en flink wat oefeningen begreep hij hoe het zat. Zijn uitgebreide bedankjes waren leuk, maar ik vind het nog fijner dat hij sindsdien foutloze mailtjes schrijft.”

Studeren bij Schoevers

Wil jij ook les krijgen van ervaren topdocenten zoals Nickey? Schrijf je dan in voor een opleiding bij Schoevers. Bekijk ons aanbod. Wil je persoonlijk advies bij het maken van je keuze? Neem dan contact met ons op via 035 – 7 506 140 of via de website. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.