Opleiding kiezen? Stel jezelf deze vragen

Als je een opleiding gaat volgen, wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Met deze drie vragen krijg je een beter beeld van welke opleiding bij je past.

Wat wil ik bereiken?

Krijg voor jezelf helder waar je naartoe wilt in je werk. Wil je een bepaalde vaardigheid leren? Wil je werken op een hoger niveau? Of wil je meer actuele vakkennis om je werk nóg beter te kunnen uitvoeren? Kies de opleiding die hierbij aansluit.

Waar word ik enthousiast van?

Ook bij het kiezen van een opleiding is het slim om naar je onderbuikgevoel te luisteren. Als je een goed gevoel hebt over een bepaalde opleiding, is dat een sterk teken dat de skills die je hierin leert bij je passen. Misschien weet je nog niet helemaal wat je ermee kan, maar als je je bezighoudt met wat je interessant vindt, zie je vanzelf kansen die je anders niet waren opgevallen.

Wat verlangt mijn werkgever van me?

Weet je niet (zeker) wat je wilt? Dan is het ook slim om input van je werkgever te vragen. Die mist misschien nog bepaalde skills binnen het team, of ziet al waar in de komende jaren behoefte aan zal zijn. Bijvoorbeeld omdat je organisatie gaat uitbreiden of omdat een collega met bepaalde expertise met pensioen zal gaan. Of misschien heeft je werkgever wel ideeën voor doorgroeimogelijkheden waar jij nog helemaal niet aan gedacht had.

Advies op maat

Je kunt ook direct persoonlijk advies vragen aan onze opleidingsadviseurs. Zij weten alles over onze opleidingen en helpen je dan ook graag om een opleiding te kiezen die bij je past. Neem contact op met hen op via 035 – 7 506 140 of via onze website. Zij vertellen je graag meer en geven je advies op maat.