Interview met oud-student Gaby-Jane Vonk

Hoe het begon

Ik ben op jonge leeftijd zonder een diploma begonnen als managementassistente. Om mijn werk beter uit te kunnen voeren, ben ik de Associate degree Officemanagement gaan doen. Ik heb heel bewust voor Schoevers gekozen, omdat Schoevers bekend staat om de goede kwaliteit en werkgevers het diploma als een pluspunt zien op je cv.

HBO Associate degree

Aangezien ik al fulltime werkte, wilde ik het liefst in een zo kort mogelijke tijd mijn kennis en kunde op het vlak van officemanagement verbeteren. Ik heb daarom gekozen voor een Associate degree, die ik in een versnelde versie kon doorlopen. Hierdoor was ik een halfjaar voltijd aan het studeren en daarna kon ik weer fulltime werken. Het was wel een uitdaging om in relatief korte tijd zo veel vakken af te ronden, maar met een goede planning en de juiste begeleiding van Schoevers was dit goed haalbaar. De term ‘Associate degree’ is nog niet bij iedereen bekend, merk ik, maar als ik uitleg dat het een erkende korte opleiding en officieel HBO-niveau is, dan reageren ze heel enthousiast.

Vervolgstudie met vrijstelling

Momenteel werk ik als projectassistente bij een advies- en ingenieursbureau en dankzij de kennis die ik heb opgedaan bij Schoevers kan ik mijn werk professioneel, met plezier en met zelfvertrouwen uitvoeren. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, daarom ben ik nu bezig met de opleiding HBO Integrale Veiligheidskunde. Doordat ik bij Schoevers al een aantal vergelijkbare vakken had gevolgd, kon ik daarvoor vrijstelling krijgen bij mijn huidige opleiding.

Schoeversmentaliteit

Wat ik persoonlijk erg mooi vind aan de opleidingen bij hogeschool Schoevers, is dat er ook aandacht wordt besteed aan persoonlijke effectiviteit. Doordat Schoevers kleinschalig is, is er meer persoonlijke aandacht voor de studenten, waardoor je je maximaal kunt ontwikkelen. Bovendien word je continu uitgedaagd om zelf na te denken en proactief te zijn. Tijdens de opleiding wordt er best veel van je gevraagd in een korte tijd. Dat komt goed overeen met het werkende leven, want daar heb je ook doorzettingsvermogen nodig.

Samen op zoek naar een baan

Een paar jaren geleden was ik een tijdje 'between jobs'. Toen heb ik Schoevers Baanbemiddeling benaderd met de vraag of zij een geschikte baan voor mij hadden. We hebben toen eerst een oriënterend gesprek gehad om te kijken wat bij mij als persoon past en waar ik naar op zoek was. Daarna hebben zij binnen het netwerk van Schoevers Baanbemiddeling gekeken of er een passende functie voor mij bij zat. Ik kreeg toen een mooie interim-baan aangeboden. De samenwerking met de dames van Schoevers verliep heel prettig en we hebben nu nog steeds contact.

Tip van Gaby

Mijn advies aan andere managementondersteuners die aan hun competenties willen werken is om eens een vrijblijvend gesprek aan te gaan met Schoevers. Misschien heb je al genoeg aan een paar modules ter aanvulling op wat je al kunt of vind je bij Schoevers juist een mooie vervolgopleiding.