Zou je ooit vertrouwelijke informatie doorspelen? Secretaresse van het Jaar-halvefinalisten geven hun mening

Moeten supportprofessionals zich verdiepen of verbreden? En ben je ooit uitgeleerd als supportprofessional? Wij legden onze Secretaresse van het Jaar-halvefinalisten een aantal actuele stellingen uit ons vakgebied voor. Ontdek hun visie op deze onderwerpen.

Stelling

Ik zou vertrouwelijke informatie (intern) doorspelen als ik denk dat dit beter is voor de organisatie.

Dana: “Er wordt van mij en mijn collega’s verwacht integer te zijn en dat is dan ook hoe ik mijn werk doe, elke dag opnieuw. Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s dit ook zien. Dat schept een vertrouwensband, zeker op een Global HR afdeling.”
 
Selwin: “Mee oneens; wie kun je daarna dan nog vertrouwen als er bijvoorbeeld iets over jou intern zou worden doorgegeven? Als je laat zien dat je te vertrouwen bent, kom je tien stappen verder dan een ander die niet te vertrouwen is.”
 
Erika: “Zeker niet. De informatie is niet voor niets vertrouwelijk. Ik zou wel het gesprek aangaan met degene die mij die informatie toespeelt. Diegene ervan proberen te overtuigen dat het wellicht wel beter is om het door te spelen. Ik zou nooit iets doorspelen zonder toestemming.”