Flexen in Amsterdam en Utrecht

Loop je ook weleens vast met je (huis)werk? Lukt het dan niet meer om je te concentreren en inspiratie op te doen? Als je al een hele dag in dezelfde ruimte zit, kunnen je motivatie en creativiteit nog weleens verdwijnen. Of je wordt afgeleid. Op school door je studiegenoten, thuis door je familie, Netflix of dat to-do lijstje dat er nog ligt.

Als het werken of studeren niet meer lukt, kan het helpen om de deur uit te gaan. Om even een frisse neus te halen, naar een andere omgeving te gaan en daar verder te werken. Flexwerken noemen we dat. Ook als je samen met je studiegenoten aan een opdracht werkt, kan een gezellige werkomgeving een project net even wat leuker maken. Maar flexen heeft nog meer voordelen. Je ontmoet andere flexers die je op nieuwe ideeën kunnen brengen. Ook kun je alvast even netwerken voor na je studie, want misschien werkt die ene flexer wel bij een superleuke organisatie.

Maar waar ga je dan flexwerken? Je hoeft niet per se naar school, een kantoorruimte of bibliotheek. Als je maar stroom, wifi en een goede kop koffie of thee kunt krijgen, toch? Wij hebben een aantal leuke flexplekken voor je gevonden in Amsterdam en Utrecht:

Flexen in Amsterdam

1.  In het Volkshotel in Amsterdam Oost vind je de Werkplaats. Een mooie lichte ruimte met een grote tafels waaraan je alleen, maar ook samen met je projectgroepje kunt aanschuiven. Ga je op vrijdagmiddag? Dan kun je daarna nog even lekker borrelen.

2. In de Jordaan (wie kent deze gezellige buurt niet?) kun je terecht bij de Werkplaats van Idéfix. Hier kun je tijdens het werken genieten van lekkere koffie, tosti’s en huisgemaakte ontbijtjes, maar deze werkplek staat in het bijzonder bekend als de plek waar je nieuwe ideeën kunt opdoen.

3. Ben jij op je best in een huiselijke sfeer? In de Pijp bevindt zich de lunchroom STROOM. Hier komen veel flexers vanwege de gezellig en knusse sfeer. Bovendien schenken ze naast koffie ook hele lekkere verse sapjes. Is het lekker weer? Dan kun je aanschuiven op het terras.

4. Bij CT Coffee & Coconuts waan je je in tropische sferen en krijg je bijna een vakantiegevoel. Als je daar niet rustig en geconcentreerd aan het werk kunt, waar lukt dat dan nog wel?

5. Generator Amsterdam is een verborgen toevluchtsoord van rust. Dit hotel beschikt over een oude bibliotheek waarin je in stilte kunt lezen en werken. Of je kunt gezellig in het café gaan zitten.

Flexen in Utrecht

1. Het Gegeven Paard is een populaire plek in Utrecht. Er is veel daglicht, er zijn genoeg stopcontacten, de bediening is aardig en er draait fijne muziek op de achtergrond. En ook niet onbelangrijk: de koffie is goed. Wat wil je nog meer?

2. Net buiten het centrum vind je Koffie & Ik. Daar ga je aan de slag onder het genot van een goede kop koffie, lekkere verse muntthee, een gebakje en/of broodje. Het internet is gratis en er werken dan ook veel flexers. Dat je niet als enige aan het werk bent, werkt natuurlijk nog motiverender.

3. Bar Stadstuin streeft ernaar een inspiratievolle en rustige omgeving te creëren met gratis wifi, gratis fruitwater en een lunchbuffet speciaal voor flexers. Bij mooi weer kun je buiten op het nagemaakte strandje zitten.

4. Het restaurant Stan & Co heeft een gezellige leestafel waaraan je kunt plaatsnemen om te werken. Naast handbereide koffie hebben ze een hele goede menu- en wijnkaart. Dat maakt dit de ideale plek om je harde werk te belonen met een leuke avond.

5. Koffiebar Koffie Leute is ingericht als een woonkamer en schenkt de lekkerste filterkoffie van Utrecht. In deze knusse ruimte kun je niet alleen aan het werk, maar er is ook ruimte om een spelletje te spelen, een plaatje te draaien of de krant te lezen.