Blog Secretaresse van het Jaar: Tijd voor een update!

Inmiddels is het alweer 7 maanden geleden dat ik de finale van de Secretaresse van het Jaar-verkiezing heb gewonnen! Wat een rollercoaster ride is het tot nu toe geweest, echt heel erg leuk!

Drukke planning

De eerste maanden stonden vooral in het teken van de media, waarvoor ik diverse interviews heb gegeven en na zomervakantie stonden er flink wat presentaties op het programma.  In de eerste helft van het jaar kwamen er vele aanvragen binnen. Met medewerking van en grote dank aan mijn werkgever SDK Vastgoed (VolkerWessels) heb ik gekeken wat er allemaal kon en paste qua planning, om hieraan zo goed mogelijk invulling te geven. Ik heb tenslotte ook nog een baan als directiesecretaresse!

Afwisselend programma

Ik ben onder andere gevraagd om langs te komen bij de secretaresses van Politie Noord-Brabant,
Menzis (samen met Schoevers), Fugro, RIVM, VolkerWessels Telecom en alle woningstichtingen in omgeving Eindhoven. Verder heb ik een presentatie gegeven voor alle kabinet- en bestuurssecretaresses van diverse gemeentes die behoren tot de gemeente Meijerijstad. Ook kreeg ik de eer om de AEX-beurs te openen met een heuse gongslag. Tot slot was er de allereerste ‘VolkerWessels Bouw & Vastgoed Secretaressedag’, waar ik voor mijn collega’s een presentatie mocht verzorgen! 

Een leerzaam halfjaar

Al met al heb ik ontzettend veel geleerd. En dat maakt het extra leuk, want kennisdeling is zó belangrijk om te groeien en je verder te ontwikkelen. Ik omarm de nieuwe ervaring van het ‘in de spotlight staan‘, maar ik weet inmiddels heel zeker dat ik veel liever de persoon ben die achter de schermen alles regelt en verzorgt. Verder heb ik aan de ene kant nog meer leren vertrouwen op mijn kennis en kunde, maar aan de andere kant heb ik geleerd dat als ik ergens niet uitkom, dat ik dan gewoonweg kan vragen aan vakgenoten. De ene keer hebben zij een tip voor mij en de volgende keer heb ik misschien weer een tip voor hen. Zo staan we samen sterk.
 
Ik ga nog een paar maanden van mijn titel genieten! 
 
Jolanda Maasakkers
Secretaresse van het jaar 2018