4 tips voor een instant vakantiegevoel op je werkdag

Het is een vreemde zomer geweest. Veel mensen zijn niet op vakantie gegaan, en de mensen die wél zijn geweest hadden te maken met veel extra regels rondom het coronavirus. Daarom geven we vandaag 4 tips om toch nog dat vakantiegevoel te krijgen – maar dan op een werkdag!

Wees zuinig met je tijd

Je herkent het vast: in de week voor je vakantie krijg je ineens veel meer gedaan dan normaal. Je werkt stapels werk weg zodat je met een gerust hart op vakantie gaat. Dit kun je ook op kleine schaal toepassen op je werk. Stel ’s ochtends een duidelijke takenlijst op en doe als eerste je belangrijkste taken. Zo kun je later op de dag rustig lunchen en af en toe een praatje maken met collega’s, zonder dat je meteen het gevoel hebt dat je een deadline gaat missen.

Doorbreek je routine

Een van de dingen die vakantie zo bijzonder maken, is dat je je dagelijkse routines doorbreekt en nieuwe ervaringen opdoet. Maar dat kan ook thuis! Fiets een andere route naar je werk, probeer eens een andere lunch, verplaats je bureau als je thuiswerkt eens naar de andere kant van de kamer. Nieuwe ervaringen opdoen doorbreekt de sleur en maakt je vrolijk. En wie weet ontdek je wel dat deze veranderingen je heel goed bevallen.

Profiteer van het thuiswerken

Werk jij nog (regelmatig) thuis? Het is jammer dat het nodig is, maar je kunt wél profiteren van de tijd die je hierbij wint. Ontbijt bijvoorbeeld uitgebreid op het balkon of in de tuin in plaats van even snel achter je computer. Bonuspunten als je er ook een boek of tijdschrift bij leest in plaats van dat je het nieuws checkt. Ook kun je uitgebreider lunchen. Of begin juist vroeger, zodat je ook vroeg klaar bent en een extra lange avond hebt.

Gun jezelf een zomerse avond

Lekker eten en drinken associëren we vaak met vakantie, maar sommige drankjes en maaltijden horen nog meer bij de vakantie dan andere. Na een dag hard werken is niets fijners dan een zelfgemaakte (virgin) mojito drinken, of om dat ene gerecht te maken dat je deze zomer (of eerdere zomers) at op vakantie. Om het nóg relaxter te maken, zorg je ervoor dat je ook de rest van de avond niets hoeft te doen (geen was, geen administratie) en leg je je telefoon in een lade. Zo ben je er echt even helemaal ‘uit’. En omdat uit onderzoek blijkt dat je ergens op verheugen voor een gigantisch geluksgevoel zorgt, profiteer je hier dus al op je werk van. Terwijl je wacht tot je meeting begint, kun je alvast wegdromen naar je vakantie-avond.