4 tips voor een instant vakantiegevoel op je werkdag

De vakanties zijn voorbij en we en we bevinden ons weer op kantoor of online vergaderingen. Weer terugkomen in de juiste werkflow kan best lastig zijn als je nog met je hoofd bij je zonnige vakantiebestemming zit. Maar wie zegt dat het vakantiegevoel moet vervagen? In dit artikel geven we 4 tips om dat vakantiegevoel vast te houden – maar dan op een werkdag!

Wees zuinig met je tijd

Je herkent het vast: in de week voor je vakantie krijg je ineens veel meer gedaan dan normaal. Je werkt stapels werk weg, zodat je met een gerust hart op vakantie gaat. Dit kun je ook op kleine schaal toepassen op je werk. Stel ’s ochtends een duidelijke takenlijst op en doe als eerste je belangrijkste taken. Zo kun je later op de dag rustig lunchen en af en toe een praatje maken met collega’s, zonder dat je meteen het gevoel hebt dat je een deadline gaat missen.

Doorbreek je routine

Een van de dingen die vakantie zo bijzonder maken, is dat je je dagelijkse routines doorbreekt en nieuwe ervaringen opdoet. Maar dat kan ook thuis! Fiets een andere route naar je werk, probeer eens een andere lunch, verplaats je bureau als je thuiswerkt eens naar de andere kant van de kamer. Nieuwe ervaringen opdoen doorbreekt de sleur en maakt je vrolijk. En wie weet ontdek je wel dat deze veranderingen je heel goed bevallen.

Profiteer van het thuiswerken

Ontbijt bijvoorbeeld uitgebreid op het balkon of in de tuin in plaats van even snel achter je computer. Bonuspunten als je er ook een boek of tijdschrift bij leest in plaats van dat je het nieuws checkt. Ook kun je uitgebreider lunchen. Of begin juist vroeger, zodat je ook vroeg klaar bent en een extra lange avond hebt.

Gun jezelf een zomerse avond

Lekker eten en drinken associëren we vaak met vakantie, maar sommige drankjes en maaltijden horen nog meer bij de vakantie dan andere. Na een dag hard werken is niets fijners dan een zelfgemaakte (virgin) mojito drinken, of om dat ene gerecht te maken dat je deze zomer at op vakantie. Om het nóg relaxter te maken, zorg je ervoor dat je ook de rest van de avond niets hoeft te doen (geen was, geen administratie) en leg je je telefoon in een lade. Zo ben je er echt even helemaal ‘uit’. En omdat uit onderzoek blijkt dat je ergens op verheugen voor een gigantisch geluksgevoel zorgt, profiteer je hier dus al op je werk van. Terwijl je wacht tot je meeting begint, kun je alvast wegdromen naar je vakantie-avond.

Investeer in jezelf en start in september

In september starten er weer veel opleidingen van Schoevers. Blijf jij jezelf uitdagen om te blijven groeien als supportprofessional? Bekijk het aanbod en schrijf je in. Heb je nog vragen, of wil je persoonlijk advies? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Zij helpen je graag verder.