4 tips om toekomstbestendig te zijn op je werk

De arbeidsmarkt is de laatste jaren veel flexibeler en veranderlijker geworden. Om goed te blijven presteren in je werk, is het belangrijk dat jij ‘future-proof’ bent. Maar hoe word je dat eigenlijk? Met deze tips ben jij helemaal klaar voor de toekomst.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Toekomstbestendig blijven begint met begrijpen wat er gaat veranderen. Hou daarom het nieuws uit je vakgebied in de gaten. Je kunt je abonneren op vakbladen of gewoon het nieuws online lezen. Kijk ook naar interessante events over je vakgebied. Hier komen vaak sprekers die hun visie op de toekomst van je vak geven. Niet alleen heel leerzaam, maar vaak ook heel leuk én een mooie gelegenheid om je netwerk uit te breiden met nieuwe contacten.

Kijk scherp om je heen

Als je lang in dezelfde functie zit, kun je de neiging hebben om in je vertrouwde (werk)routine te blijven hangen. Lekker comfortabel, maar het is slimmer om je ogen en oren open te houden. Wat hoor je over verandering binnen je eigen organisatie? Welke wensen spelen er bij het management? Kun je daar iets mee? Laat je ook inspireren door je medesupportprofessionals. Je pas afgestudeerde collega kan natuurlijk veel van jou leren, maar jij ook van hem of haar. Welke tools gebruiken ze? Welke hard en soft skills bezitten ze waar jij ook wel wat aan kunt hebben?

Pak je kansen

In de toekomst moeten we steeds sneller en vaker nieuwe dingen leren. Je kunt hier al meteen mee beginnen door kansen te pakken op je werk. Is er misschien een leuk project waarbij jij betrokken kunt worden? Kun je het zélf starten? Waar is op dit moment behoefte aan? Probeer het! Zo leer je weer wat nieuws en daar heb je altijd profijt van. Bijkomend voordeel: met een cv waarin je aantoont dat je graag nieuwe dingen oppakt, krijg je ook weer sneller nieuwe kansen toegeworpen. Want als mensen zien dat je ervoor open staat, denken ze ook sneller aan je als ze iemand nodig hebben.

Blijf bijleren met een opleiding

Een opleiding of trainingen volgen is een van de effectiefste manieren om klaar te blijven voor de toekomst. Er bestaan veel soorten opleidingen voor supportprofessionals: van opleidingen die zich focussen op nieuwe hard skills tot soft-skill-opleidingen tot trainingen die echt helemaal gericht zijn op één bepaald aspect van het vak. Je hebt zoveel keuze: je kunt precies dat ene kiezen wat je nodig hebt om future-proof te worden.

Bij Schoevers worden alle opleidingen samengesteld door inhoudelijke experts die met één been in het werkveld staan. Op deze manier weten we wat jij nodig hebt om klaar te zijn voor de toekomst.

Blijf jezelf ontwikkelen met korte modules

Wil jij je ook blijven ontwikkelen in je vak? Volg een korte module bij Schoevers! Deze helpen je snel én effectief vooruit. Bekijk het aanbod en schrijf je direct in. Heb je nog vragen, of wil je persoonlijk advies? Bel onze opleidingsadviseurs op 035 – 7 506 140 of stel je vraag online. Zij helpen je graag verder.