Supportprofessional, laat je opleidingsbudget niet verlopen!

Wist jij dat veel organisaties gebruikmaken van een opleidingsbudget? Dit is een speciaal geldpotje waarmee jij een opleiding kunt volgen. Dit wordt lang niet altijd opgemaakt: ieder jaar blijft gemiddeld 53% van het opleidingsbudget ongebruikt. In deze blog ontdek je hoe je dit budget slim kunt inzetten voor een opleiding die perfect aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkelingsbehoeften.

Wat is een opleidingsbudget? 

Een opleidingsbudget is een geldpotje dat werknemers kunnen gebruiken om gedurende het kalenderjaar opleidingen en trainingen te volgen. Voor jou is dit een mooie kans om op kosten van je werkgever aan je professionele ontwikkeling te werken. Met behulp van dit budget kun je jouw carrière een boost geven, en dat is niet alleen gunstig voor jou, maar ook voor je organisatie.  

Voor jezelf bepalen welke opleiding het beste bij jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling past kan soms best lastig zijn. Met deze tips vind je op tijd een opleiding die bij je past:  

1. Bepaal je doelen voor dit jaar 

Krijg voor jezelf helder waar je naartoe wilt in je werk. Wil je een bepaalde vaardigheid leren? Dan kun je aan de slag met een training of korte module. Wil je werken op een hoger niveau? Misschien is het behalen van je officiële Hbo getuigschrift dan precies wat je nodig hebt. Of wil je meer actuele vakkennis om je werk nóg beter te kunnen uitvoeren? Specialiseer jezelf dan met behulp van een vakopleiding. Kies de opleiding die bij jouw doelstellingen aansluit. Dat helpt meteen om jouw leidinggevende van het nu van je opleiding te overtuigen. 

2. Waar word ik enthousiast van? 

De doelen die je samen met je werkgever afspreekt zijn belangrijk, maar het is bij het kiezen van je opleiding ook goed om naar je onderbuikgevoel te luisteren. Een opleiding die in overeenstemming is met je persoonlijke interesses is immers ook een stuk leuker om te volgen. Bovendien zorgt dit voor een dosis extra motivatie om de opleiding met succes af te ronden! Staar je dus niet blind op je doelstellingen, maar besteed ook aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.  

Misschien weet je nog niet helemaal zeker hoe je een bepaalde opleiding kunt toepassen in je werk, maar als jij je bezighoudt met wat je interessant vindt, zie je vanzelf kansen die je anders niet waren opgevallen. 

3. Wat verlangt mijn werkgever van me? 

Weet je niet (zeker) wat je wilt? Dan is het ook slim om input van je werkgever te vragen. Die mist misschien nog bepaalde skills binnen het team, of ziet al waar in de komende jaren behoefte aan zal zijn. Bijvoorbeeld omdat je organisatie gaat uitbreiden of omdat een collega met bepaalde expertise met pensioen zal gaan. Of misschien heeft je werkgever wel ideeën voor doorgroeimogelijkheden.  

4. Wees er op tijd bij! 

Je kunt het opleidingsbudget elk jaar opnieuw besteden. Het is zonde om hier een heel jaar geen gebruik van te maken. Neem vandaag nog contact op met je HR-afdeling en informeer naar het beschikbare budget. Sommige organisaties werken met een algemeen budget met een op = op beleid, dus wees er vroeg bij om er zeker van te zijn dat je de kans niet mist. Je hoeft niet per se dit jaar al te beginnen met je opleiding. De factuurdatum van je inschrijving is vaak leidend, dus je kunt de opleiding ook volgend jaar starten. 

Grijp jouw kans dit jaar nog! 

Heb jij nog geen gebruik gemaakt van je opleidingsbudget dit jaar? Grijp dan direct je kans om het budget van dit jaar nog aan te spreken. Met het opleidingsbudget van je werkgever kun je voordelig of zelfs volledig op kosten van de baas aan de slag met je ontwikkeling als supportprofessional. Bekijk het volledige opleidingsaanbod van Schoevers en kies een opleiding die jou helpt om je doelen te bereiken. Om de snelheid van het proces binnen je HR-afdeling te bevorderen, helpt het als je alvast een opleiding uitzoekt!   

Even sparren met een opleidingsadviseur? 

Heb je behoefte aan persoonlijk advies om de juiste opleiding te kiezen? Je kunt direct persoonlijk advies vragen aan onze opleidingsadviseurs. Zij weten alles over onze opleidingen en helpen je dan ook graag om een opleiding te kiezen die bij je past. Neem contact op met hen op via 035 – 7 506 140 of via onze website. Zij vertellen je graag meer en geven je advies op maat.