7 fashiontips voor de feestdagen

Een kerstborrel hier en daar, het kerstdiner met familie en Nieuwjaar met vrienden. Laat al die decemberfeestjes maar komen! En daarbij ook de party-outfits, want deze tijd van het jaar is hét moment om flink uit te pakken met je looks. Maar wil je eens wat anders dan die eeuwige feestjurk? Lees dan snel de Schoevers-tips om fabulous de feestdagen door te komen.

Ga voor glitter

Er is geen beter excuus om jezelf in glitter onder te dompelen dan Kerstmis. Houd je daarom ook vooral niet in en hul je in glitter. Bang om op een kerstboom te lijken? Doe het dan subtiel: een paillettentop onder een blazer, of een glittertrui boven een rokje. 

Maak een statement

Heb je een prachtige opvallende riem of ketting die nooit echt ergens bij past, of een flamboyant kledingstuk dat altijd maar in de kast blijft liggen? Grijp dan je kans om die eindelijk eens te dragen. Bouw de rest van je outfit om deze eyecatcher heen. Eén mooi item maakt je outfit al feestelijk.

Trek de broek aan

Bij Kerstmis denk je waarschijnlijk vooral aan jurkjes. Als je van opvallen houdt, ga je nu daarom juist voor een goede broek. Combineer die met hoge hakken en een laag uitgesneden overhemd en je ziet er nog steeds zeer vrouwelijk uit. 

Kerstmis is geen kermis

Een kerstoutfit hoeft niet per se rood te zijn of glitters te hebben. Dat mag natuurlijk wel, maar als het niet jouw ding is: gewoon chique is feestelijk genoeg. Ga bijvoorbeeld voor kleding van luxe materialen of met glanzende stofjes zoals satijn. Kies kleding die goed getailleerd en mooi afgewerkt is.

Combineer uitbundig met ingetogen

Geen type voor over the top? Combineer dan feestelijk met ingetogen. Draag bijvoorbeeld je rode hakken onder een zwarte broek en dito blouse. Of drapeer een net jasje over je partydress.

Snelle fix nodig?

Heb je een feestje na werktijd en wil je je niet helemaal omkleden? Maak impact met wat kleine veranderingen. Ruil je laarzen om voor pumps, doe glinsterende oorbellen in en ga voor een knallende lippenstift. Zo heb je meteen een hele andere look.

Poets jezelf op

Stijl zit ‘m in de details. Met iets meer aandacht aan je verzorging kom je al een heel eind. Strijk je kleding, poets je schoenen en zorg dat je haar beter zit dan ooit. En draag vooral kleding die je als gegoten past. Want hoe geweldig die broek ook is, als hij te strak zit, dan ben je dáár de hele avond mee bezig in plaats van te genieten. En dat laatste is juist waar deze maand voor bedoeld is.