Waarom een specialisatie jou aan je droomcarrière helpt

 Ben jij een supportprofessional die graag verder wil groeien in het werk waar je energie van krijgt? In deze blog ontdek je hoe je jezelf kunt onderscheiden, nieuwe carrièrekansen kunt creëren en de waarde van jouw expertise als supportprofessional vergroot.  

Een onderscheidend diploma van Schoevers 

Met een specialistisch Schoevers-diploma toon je jouw uitmuntendheid aan in jouw vakgebied. Dit geeft jou direct een voorsprong op andere sollicitanten en vergroot jouw kansen om binnen te komen in de sector waar je graag wilt werken. Het behalen van een specialistisch diploma, bijvoorbeeld Medisch Secretaresse, stelt je in staat om sneller een mooie baan te bemachtigen, in dit geval bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Ontdek het persoonlijke verhaal van supportprofessional Karin van Peursen, die haar ervaring deelt als medisch secretaresse. 

Samen leren met vakgenoten  

Tijdens jouw specialistische opleiding bij Schoevers leer je samen met andere professionals. Hierdoor ontstaat er een sterke band en kun je sparren en kennis uitwisselen met gelijkgestemden. Dit is niet alleen handig, maar ook inspirerend. Bovendien bouw je een waardevol netwerk op dat je gedurende jouw hele carrière van pas zal komen. Het (online) klaslokaal van een specialistische opleiding is de ideale plek om te leren met vakgenoten die dezelfde passie delen als jij. 

Gericht leren wat je écht nodig hebt  

Bij het volgen van een specialisatie bouw je voort op de basis die je al hebt in jouw vakgebied. Je concentreert je specifiek op een bepaalde functie of sector. Dit betekent dat je alleen datgene leert wat je nog nodig hebt. Ideaal als je zeer gericht wilt leren en het maximale uit elke les wilt halen. Daarnaast verspil je geen tijd aan vakken of modules waar je geen interesse in hebt. Voor de supportprofessional die precies weet wat zij of hij wil, is een specialisatie de uitgelezen optie. 

Direct rendement van je specialistische studie  

Een specialisatie bij Schoevers is altijd praktijkgericht. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je werk. Hierdoor ben je goed voorbereid wanneer je gaat werken binnen jouw specialisatie. Als je al een baan hebt in de richting van jouw specialisatie, kun je de nieuwe kennis en vaardigheden meteen na elke les in praktijk brengen. Zo behaal je direct rendement van je studie en zul je jouw groei en impact in je huidige functie kunnen versnellen. 

Ontwikkel je expertise, start dit voorjaar

Dit voorjaar starten er weer veel opleidingen van Schoevers, inclusief onze beroepsopleidingen. Ben jij er klaar voor om jouw expertise als supportprofessional naar een hoger level te tillen? Jouw specialistische diploma of certificaat behaal je bijvoorbeeld met:  

Bekijk nu het volledige aanbod van Schoevers en ontdek welke specialisatie bij jouw dromen en wensen past. 

Contact met Schoevers 

Heb je nog vragen over de specialisaties bij Schoevers? Of wil je persoonlijk advies bij het maken van je studiekeuze? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 – 7 506 140 of via onze website. Zij vertellen je graag meer en geven je advies op maat.