AskEmily: Zo weet jij of je toe bent aan een volgende carrièrestap 

Hoi Emily, 

Ik werk al een aantal jaar als Team Assistant bij mijn huidige werkgever en ik ben eigenlijk niet meer helemaal tevreden met mijn baan. Ik vraag me af of er meer is en of ik ergens anders beter op mijn plek zou zijn. Het probleem is dat ik het best spannend vind om de stap te zetten naar een andere baan. Momenteel werk ik in een team dat ik goed ken en een manager met wie ik een goede relatie heb opgebouwd. Ik ben bang dat ik misschien de verkeerde keuze maak of dat ik mijn huidige zekerheden verlies. Hoe kan ik erachter komen wat mijn volgende stap zou moeten zijn? 

#AskEmily 

Emily: "Ik denk dat het verstandig is om eerst te kijken waarom je ontevreden bent in je huidige baan. Je kunt ook nagaan of er intern mogelijkheden zijn om te groeien binnen je huidige organisatie. Bespreek je wensen en ambities met je manager en kijk of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld door te groeien naar een andere functie binnen het bedrijf. Je kunt ook vragen om een proefperiode voor een bepaalde functie binnen de organisatie voordat je een beslissing neemt. Onthoud dat het maken van een verandering niet betekent dat je je huidige baan moet opgeven voordat je een nieuwe baan hebt gevonden. 

Bepaal je carrièredoelen 

Om je gedachten helder te krijgen, kan het nuttig zijn om op papier een overzicht te maken van wat je niet leuk vindt aan je huidige baan en wat je juist wel leuk vindt. Door dit te doen, kun je duidelijker bepalen welke richting je op wilt gaan en welke vaardigheden je verder wilt ontwikkelen. Daarnaast kan het ook helpen om je carrièredoelen te bepalen en te kijken hoe een nieuwe baan kan bijdragen aan het behalen van deze doelen. 

Breng je opties in kaart 

Als je hebt gesproken met je manager en er zijn geen mogelijkheden om door te groeien binnen het bedrijf, kan het nuttig zijn om met anderen, zoals vrienden, te praten over hun ervaringen bij andere bedrijven en in andere functies. Op die manier kun je een beter beeld krijgen van wat er mogelijk is en waar je interesses liggen. Het kan ook helpen om online vacatures te bekijken en te onderzoeken welke functies aansluiten bij jouw ervaring en vaardigheden. Het doen van een beroepskeuzetest kan je ook helpen om te ontdekken wat goed bij jou zou kunnen passen. Verandering kan spannend zijn, maar het kan ook leiden tot nieuwe kansen en uitdagingen die je anders misschien nooit had ontdekt. 

Wees niet bang om jezelf uit te dagen 

Het vinden van de juiste volgende stap in je carrière kan een uitdagend proces zijn. Wees niet bang om jezelf uit te dagen en buiten je comfortzone te stappen. Vertrouw op je intuïtie, wees proactief en zet die eerste stap naar een spannende nieuwe carrière! En als je de ambitie hebt om verder te studeren om je vakgebied te verbreden of je vaardigheden als professional te verbeteren, kunnen wij bij Schoevers Professionals kijken naar de mogelijkheden die hiervoor beschikbaar zijn." 

Antwoord op al jouw carrièrevragen?  

Emily staat klaar om je te helpen! Elke maand behandelt ze cases die te maken hebben met het vinden van een nieuwe baan, het overwinnen van obstakels, cv-advies, sollicitatietips en nog veel meer. Stuur je vragen naar ealimoenadi@schoevers.nl en ontvang persoonlijk advies van Emily. Zo helpt Emily je op weg naar een bloeiende carrière. #LetsGrow.