Dat is er een van Schoevers: Marietje Plaizier

Marietje combineert het beste van beiden werelden: ze volgt een HBO-opleiding Communicatie en Organisatie, en ze runt een webshop waar ze haar opgedane kennis en skills goed bij kan gebruiken. Ze vertelt over haar studie, haar leerzame stage op Curaçao en haar bedrijf.

“Ik zit in mijn derde studiejaar van de opleiding Communicatie en Organisatie, met de specialisatie Officemanagement. Tijdens mij studie heb ik heel verschillende stages gelopen, bij onder andere een managementbureau van artiesten en dit schooljaar bij een stagebureau op Curaçao. Mijn stage in het buitenland was een onwijs leuke tijd en kan ik iedereen aanraden. Ik woonde in een gezellige studentenstraat. Mijn stage was ook gericht op studenten die tijdelijk op Curaçao stage willen wonen. Veel Nederlandse scholen denken dat de stages op Curaçao niet serieus zijn, dat je alleen in de horeca terecht kunt en dat het eiland onveilig is. Aan mij de taak om dit beeld te veranderen. Ik deed een onderzoek naar hoe we de scholen het beste konden benaderen, vlogde over het studentenleven en creëerde een magazine over stagelopen op Curaçao. Ook organiseerde ik kick-offs voor nieuwe studenten, waarbij we gingen surfen, snorkelen en barbecueën.”

“Eenmaal in Nederland nam ik een webshop over, The Monkey Club, en die heb ik nu helemaal naar mijn hand gezet en verder uitgebreid. Waar The Monkey Club eerst alleen swimwear bood, bevat de collectie nu een breed aanbod aan kleding en accessoires. Het is echt mijn passie geworden, waarmee ik dagelijks bezig ben. Van kledingstukken uitzoeken tot mooie plaatjes schieten en tekstjes schrijven. De tijdens mijn opleiding opgedane communicatie-, organisatie- en socialmediaskills komen hierbij goed van pas.”

“Volgend jaar moet ik nog een keer stage lopen. Deze keer kies ik het liefst voor een groot bedrijf, zoals KLM. Ik denk dat ik daar veel van kan leren. Daarna wil ik mij graag op de webshop focussen. Ik heb even een bijbaan op een kantoor gehad, maar de hele dag achter de computer zitten is niks voor mij. Ik onderneem liever veel op een dag, en mijn webshop is daar de perfecte invulling voor.”

Met welke Schoevers-opleiding maak jij jouw ambities waar?

Ben jij klaar voor een opleiding waarmee je gegarandeerd bent van een succesvolle carrière? Bekijk dan het Schoevers-aanbod en ontdek welke opleiding bij jou past. Wil je hierover sparren? Dan kun je contact opnemen. Onze studieadviseurs staan klaar om je een persoonlijk advies te geven en al jouw vragen te beantwoorden.