Menu

Hoe ambitieus is de supportprofessional?

De supportprofessional had lang het imago van typemiep die maar gewoon deed wat de baas haar vroeg. Maar niets is minder waar: de supportprofessional van nu is hartstikke ambitieus, blijkt uit ons onderzoek.

Een 8 voor ambitie

We vroegen 400 supportprofessionals wat voor cijfer zij hun ambitie zouden geven. Gemiddeld geven ze zichzelf een 7,9! Bijna de helft (43%) geeft zichzelf zelfs een 9 voor ambitie.
 
Maar waar blijkt die ambitie dan uit? De ondervraagden vertelden ook wat ze binnen 5 jaar willen bereiken op zakelijk gebied. Bijna een derde gaf aan tegen die tijd een salarisverhoging van minstens 15% te willen. Een kwart gaf aan binnen 5 jaar promotie naar een andere functie te willen maken, en 17% wil een opleiding hebben afgerond.

Steeds weer iets nieuws

Dat de ondervraagde supportprofessionals zo ambitieus zijn, zorgt er dus ook voor dat ze druk bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Wie meer wil verdienen of promotie wil maken, moet immers ook meer presteren. Dan is het belangrijk dat je jezelf ontwikkelt in je werk.
 
Dat zien we ook terug in hoeveel mensen een opleiding wil doen: bijna 1 op de 5 geeft aan binnen 5 jaar een opleiding te willen afronden! Dat is een hoog aantal en laat zien dat supportprofessionals hun eigen ontwikkeling serieus nemen én stappen durven te zetten om die ontwikkeling ook echt in gang te zetten. Herken jij jezelf hier ook in?

Meer feiten en cijfers over supportprofessionals?

De bevindingen hierboven komen uit ons onderzoek naar de supportprofessionals van nu. Wat vinden ze belangrijk? Wat zijn hun ambities en hoe ziet de toekomst eruit? En met welke werkzaamheden zijn ze het grootste deel van hun tijd zoet? Download nu het eerste deel van ons onderzoek: ‘Ambitie & toekomst’!

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht