Menu

2019: een jaar vol nieuwe ervaringen

Blog van Renate Smidt, Secretaresse van het Jaar 2019

Bijna een jaar​ geleden ontving ik een e-mail met daarin de boodschap dat ik was opgegeven voor de Secretaresse van het jaar-verkiezing. Wat is er sindsdien veel gebeurd en wat heb ik een persoonlijke groei meegemaakt!

Nieuwe ervaringen

De aanloop naar de verkiezing toe was eigenlijk al een grote vuurdoop: een videoboodschap opnemen, mezelf presenteren, geïnterviewd worden door het Algemeen Dagblad, live in de radio uitzending bij Radio 1 in Hilversum, een pitch maken en spreken voor volle zaal tijdens de verkiezing in Papendal. De dag na de verkiezing kwam pas eigenlijk het besef van wat ik gepresenteerd had, tijd om dit rustig een plekje te geven was er echter niet. Op die dag was ik live op de radio bij Gerard Ekdom, had ik een interview met de Metro, School voor Journalistiek, het Noord-Hollands dagblad en de lokale media. Ik wist niet wat me overkwam.

Daarnaast heb ik maandelijks een blog over mijn ervaringen op het werk geplaatst op LinkedIn. Het mooiste compliment wat je kan krijgen is erkenning van vakgenoten. Via de chat van LinkedIn heb ik regelmatig contact met vakgenoten om zaken te spiegelen, vragen te beantwoorden of om tips uit te wisselen. Dit vind ik ontzettend leuk, het geeft mij altijd een goed gevoel als ik iemand heb kunnen helpen. Zo sprak ik laatst een dame die mijn blog had gebruikt als input voor een gesprek met haar leidinggevende. Hoe gaaf is dat?

Ook ben ik dit jaar in contact gekomen met verschillende MBO-opleiders. Zo ben ik benaderd voor het geven van gastcolleges en ben ik dit jaar jurylid geweest tijdens een assessment van tweede- en derdejaars managementassistent-studenten op mijn oude school. Heel bijzonder om nu eens aan de andere kant van de tafel te zitten en de studenten te beoordelen.

Daarnaast ben ik toegetreden tot de klankbordgroep van Schoevers om te spreken over de HBO-deeltijdopleidingen met de organisatie van Schoevers en vakgenoten.

Last but not least: dit jaar heb ik ook een event voor secretaresses mogen openen. Ik heb nog een aantal aanvragen in behandeling, wordt vervolgd!

Let’s connect

De kracht van een netwerk vol vakgenoten vind ik echt heel erg belangrijk. Ik vind het heel interessant om te spreken met ondersteuners uit andere bedrijven om een beeld te krijgen van hoe zij werken, waar zij rekening mee dienen te houden, wat er makkelijker kan en wat hun ervaring is. De verbinding met elkaar is nodig om te kunnen groeien in het vak.

Dat mijn passie voor het vak opvalt bleek een aantal weken terug nog. Met een collega was ik aanwezig als bezoeker bij een event voor secretaresses. Spontaan spraken mensen mij aan met de vraag ‘of ik het echt was’. Nou geloof me, dat voelt heel vreemd! En paar dagen later stond er ineens een bezoeker in het kantoor van mijn leidinggevende en mij in Alkmaar, zij wilde mij even een hand geven want zij was gestart als virtual assistant. Achteraf zie ik deze erkenning als een groot compliment. Mijn werk om het imago af te stoffen en het vak onder de aandacht te brengen loont.

Bekroning

Op 9 november werd mijn passie bekroond met een uitnodiging van Het Koninklijk Huis voor de Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde. Indirect ook een behoorlijke erkenning voor het vak! Dit geeft mij een enorme drive om in het komende jaar mijn passie te blijven verspreiden.

Het nieuwe jaar

Nu ik mijn eigen terugblik lees, zie ik pas hoeveel ik naast mijn fulltime baan heb kunnen doen als ambassadeur van het vak. Ongelooflijk om te zien hoeveel nieuwe ervaringen ik heb opgedaan, hoeveel nieuwe mensen ik heb leren kennen, en hoe snel ik op persoonlijk vlak gegroeid ben. Ik hoop dat 2020 net zo’n mooi jaar voor mij gaat worden als 2019.

Ik ben benieuwd of jij al de tijd hebt genomen om een terugblik te maken op 2019, of dat jij al doelen voor 2020 hebt gesteld. Ik wens je alvast het beste toe voor het komende jaar.

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht