In de spotlight

Al tijdens de finaleavond krijg ik een voorproefje van wat er de komende tijd aan media/pers op mij af gaat komen. De kennismaking met de sponsoren die dit event mogelijk maken* is erg leuk, de felicitaties van vakgenoten uit de zaal zijn superlief, en als afsluiting geef ik mijn eerste interview ooit. Als ik klaar ben, werp ik snel een blik om mijn twee telefoons. Beide zijn compleet ‘ontploft’ met onder andere WhatsAppjes, Facebookberichten en LinkedIn-verzoeken. Als ik straks thuis ben, pak ik mijn moment om alles te lezen, maar nu wil ik eerst even genieten. Samen met mijn supporters proost ik op deze positieve afloop. De rit naar huis duurt een uur en vanuit de auto bel ik mijn vriend. Hij is apetrots en we kletsen de hele weg. Nou ja, ik ben voornamelijk zelf aan het woord. Tegen middernacht kom ik thuis. Moe maar voldaan drinken we samen nog even een borrel en sluiten we deze mooie dag af.

Het is geen droom

18 april: goedemorgen Nederland! Met een glimlach word ik wakker. Ja het is echt gebeurd, het is geen droom. Wat was het een leuke avond! Ik ben vandaag al vroeg op kantoor. Ik wil snel nog even wat doen, want ik kan nauwelijks inschatten wat er de komende dagen allemaal op mijn pad gaat komen. Het enige wat ik weet, is dat om 10.30 uur een telefonisch interview met het AD gepland staat en 's middags Dianne en Jacqueline van Schoevers langskomen om mij voor te bereiden op de overige te verwachten interviews. Jacqueline belt alvast vanuit de auto en geeft de eerste planning door: WNL komt om 13.30 uur op kantoor draaien en het AD komt om 15.00 uur ook met een cameraploeg langs. Ik realiseer me dat ik de komende dagen niet of nauwelijks productief zal zijn, maar ik laat het los en besluit lekker mee te gaan met de flow.

Wat een aandacht!

De ochtend verloopt heerlijk chaotisch. Collega’s komen me feliciteren en zijn benieuwd naar mijn verhalen. Rond 11.30 uur wordt gevraagd of ik even wil meekomen. Al mijn collega's hebben zich verzameld in de binnenruimte van ons kantoor. De directeur houdt een kort woordje en overhandigt een grote bos bloemen. Vervolgens wordt er een slagroomtaart aangesneden. Wat een aandacht! In de tussentijd is mijn mailbox volgestroomd met felicitaties en de eerste bossen bloemen vanuit mijn zakelijk netwerk worden afgegeven op kantoor. Wat ontzettend leuk! Wel merk ik aan mezelf dat ik het ook allemaal erg onwennig vind. Ik omarm het en geniet, maar het is toch wel wennen om zo in de spotlight te staan.

Even bijkomen

De dag vliegt voorbij. Normaal werk ik na werktijd nog wat door. Ik vind dat altijd heerlijk: lekker rustig, geen afleiding en in een relatief korte tijd kan ik altijd (voor m'n gevoel) veel werk verzetten. Toch besluit ik naar huis te gaan. Het is een prachtige warme lentedag: terras-tijd dus. Mijn vriend en ik pakken het moment en gaan lekker uit eten. Morgenochtend om 10.00 uur staat er een afspraak met Studio040 op de planning en op zaterdag nog een interview. Dan zijn de interviews voorlopig klaar en kunnen we gaan kijken naar de uitnodigingen en aanvragen die ik of Schoevers mochten ontvangen vanuit bedrijven, overheden en scholen.
 
Het belooft een mooi jaar te worden!
 
Jolanda Maasakkers
Secretaresse van het Jaar 2018
 
*Schoevers, Experis, Pimm Solutions, Miele, Bilderberg Hotels, RestaurantKaart, Otazu, BCN trainingslocaties, La Dress, Upwind Sailing Events en nog meer.