Generatie-expert Carmen van Beek: "Geef mensen de ruimte in hun kracht te staan."

Generatie X, Y en Z. De termen vliegen je om de oren. Er gebeurt veel op de arbeidsmarkt en met de komst van nieuwe generaties wordt het er niet makkelijker op. Elke generatie heeft haar eigen sterke punten. Traditionele werkomstandigheden komen voort uit jarenlang resultaat. Dat betekent niet dat je niet met de tijd mee mag gaan. In dit artikel vertelt generatie-expert Carmen van Beek waarom de samenwerking tussen al deze generaties juist kansen biedt.  

Verschil biedt kansen 

Zoals we je al eerder vertelden kent iedere generatie haar eigen kracht en motivatie. Zo hechten Babyboomers bijvoorbeeld veel waarde aan hiërarchie, terwijl de generaties hierna dit juist niet doen. Dat deze kenmerken haaks op elkaar staan is ondertussen wel duidelijk, maar hoe zorg je er dan voor dat de generaties tóch het meeste uit hun samenwerking halen? 

Zet mensen in hun kracht  

Wanneer je mensen in hun kracht zet, is succes een automatisch gevolg. Mits je realistisch en nuchter naar de situatie blijft kijken. Door de jarenlange ervaring van de Babyboomers en Generatie X te combineren met de frisse blik van Generatie Y en Z zorg je voor een vruchtbare samenwerking waar het ‘oude’ werken kennismaakt met het ‘nieuwe’ werken.

De oplossing lijkt makkelijk, toch?  

Nieuw perspectief  

Vergeet niet dat verschillende generaties hun eigen manier van denken en werken hebben op basis van hun opvoeding, ervaring en omstandigheden. Dit maakt ook dat generaties star kunnen blijven zitten in hun eigen perspectief en geen oog hebben voor dat van de ander. Juist hier zit de kans, open minded en zonder oordeel kijken naar de ander. Het doel is niet verandering, maar het creëren van een werkwijze waarbij alle generaties complementair aan elkaar zijn en waarbij iedereen de ruimte krijgt om in zijn of haar kracht te staan. Dit is niet alleen belangrijk voor het resultaat van de organisatie, maar ook voor het werkgeluk van de medewerkers.  

Meer leren over de kracht van generaties?  

Tijdens het Jaarlijkse Congres voor de Supportprofessional op 13 april behandelen verschillende sprekers het thema ‘De Kracht van generaties’. Generatie-expert Carmen van de Beek zal meer komen vertellen over de nieuwste generaties en hun perspectief. Mis deze kans niet en schrijf je in! Er zijn slechts 300 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Deze investering in jezelf kost € 125,- inclusief uitgebreide lunch en netwerkborrel.